Ferrari pilotu Leclerc: "Mucize beklemeyin"

27.12.2020 - 12:48 | Son Güncellenme: 27.12.2020 - 12:57

Formula 1'de 2020 sezonunu 131 puanla 6.sırada bitiren Ferrari takımı, 2021 ve 2022 sezonu için sıkı hazırlık içerisinde. Ancak Scuderia Ferrari takım pilot Charles Leclerc, başarısız geçen 2020 sezonunun ardından 2021 yılında Ferrari'den mucize beklenmemesi gerektiğini ifade etti. İşte detaylar...

Ferrari pilotu Leclerc: "Mucize beklemeyin"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de 2021 ve 2022 sezonları için araç motoruna ve güç ünitesine büyük yatırımlar yapan İtalyan ekip Ferrari, gelecek sezonda beklentilerin altında kalabilir.

Formula 1'de sezonu 98 puanla 8.sırada bitiren Ferrari'nin Monakolu genç pilotu Charles Leclerc, yaptığı açıklamada eski başarılı günlere dönebilmek için takımın zamana ihtiyacı olduğunu ifade etti. 

"2020 yılında epey zorlandık"

23 yaşındaki genç pilot Leclerc "2020 yılı pek çok anlamda, özellikle de araç tarafında epey zor geçti. Araçta çok fazla probleme sahiptik ve bunların olmasını beklemiyorduk. Yine de çok şey öğrendik ve gelişimimizde ki ilerleme konusunda iyimserim. Ama şu an için tüm mor sektörleri bir araya getirmemiz mümkün değil. Bunun için zamana ihtiyacımız var." açıklamasında bulundu.

Öte yandan Ferrari'nin başkanı John Elkann, Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2022'den önce şampiyonluk rekabetine giremeyeceklerini söyledi.

İtalyan basınına konuşan 44 yaşındaki John Elkann, "Bu sezon rekabet edecek gücümüz yoktu çünkü araçlarımızın tasarımında hatalar yaptık." itirafında bulundu.

Araçlarda birçok sorun bulunduğunu belirten Ferrari Başkanı Elkann, "Araçların yapısında, özellikle aerodinamik ve lastiklerin hızlı aşınması konularında çok ciddi zayıflıklar var. Eski motor gücümüzü de kaybettik. Araçlarımızın rekabet edecek gücü, gerçekten yok." ifadelerini kullandı.

Ferrari'nin 2000 yılından itibaren üst üste 5 şampiyonluk yaşadığı efsane Alman pilot Michael Schumacher'li dönemini hatırlatan Elkann, şunları söyledi:

"O dönem takımın patronu Jean Todt ve teknik ekipten sorumlu Ross Brawn ile efsane başarılar elde ettik. Ama bu kolay olmadı. Bu başarının gelmesi için 1979'dan itibaren 20 yılın üzerinde bir süre beklemiştik. Todt 1993'te göreve başlayarak sabırla çalıştıktan sonra o başarılar geldi" değerlendirmesinde bulundu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler