Ferrari, Rusya Grand Prix’sinde değişiklik yapacak

21.09.2020 - 10:48 | Son Güncellenme: 21.09.2020 - 10:48

Son yapılan Toskana Grand Prix'inde de hayal kırıklığı yaşayan Ferrari takımı, Soçi'de yapılacak Grand Prix öncesi güncelleme yapacağını açıkladı. İşte detaylar...

Orhan GÜLEK-AJANSSPOR

Ferrari, hayal kırıklığı yarattı

Ferrari, İtaya ve Toskana Grand Prix'inde zorlanmış ve hayal kırıklığı yaşamıştı. İtalyan takımı, Toskana Grand Prix'sinde 2020'deki kötü performansını devam ettirdi. Mugello'daki yarışta Charles Leclerc yarışın başındaki üçüncülüğüne rağmen sekizinci sırada, Sebastian Vettel ise 10. sırada yer aldı.

Ferrari'nin yaşadığı sıkıntı ne?

Takım, düzlüklerdeki motor gücü eksikliğinin yanı sıra aero verimliliği konusunda sıkıntı yaşıyor. Ayrıca ayar konusundaki tavizleri de lastik aşınmasını kötü şekilde etkiliyor. Takım patronu Mattia Binotto, Ferrari’nin gelecek yarış olan Sochi için bazı güncellemeler planladığını duyurdu.
 
Güncelleme açıklaması geldi
 
Yapılan açıklamada, "Şu anda yarış temposunda gerideyiz ve bir şekilde lastikleri çok çabuk aşındırıyoruz. Güncellemeler, bunları ele almayacak. Bizim açımızdan, 2021 açısından projelerini gözden geçirmemiz gerek. Bunu yapmanın biraz zaman alacağını düşünüyorum" ifadelerine yer verildi.  Ferrari’nin bu seneki gelişimi, şasi dondurma kurallarıyla zarar gördü ancak; gelecek sene için hâlâ fırsatlar olduğunu düşünüyorlar.
 
Lastiklerin yüke maruz kalması da önlenecek
 
Binotto’nun bu son ifadeleri, mevcut lastiklerin 2021’de daha büyük yüke maruz kalmasını önlemek için yere basma gücünü azaltmayı amaçlayan taban kurallarıyla ilgili değişikliklerle ilgili olduğu düşünülüyor.

 
 
 

Senin için hazırladığımız haberler