Ferrari, Türkiye'de şaha kalktı!

17.11.2020 - 12:01 | Son Güncellenme: 17.11.2020 - 12:06

Son dakika Formula 1 haberleri... Formula 1 takımlarından Ferrari, Türkiye Grand Prix'sinde büyük bir süprize imza attı. Türkiye GP'de son sıralarda başlayan Ferrari pilotları Sebastian Vettel ve Charles Leclerc, yarışı üçüncü ve dördüncü bitirmeyi başardı. Bu sene en iyi sonucunu Türkiye'de alan Ferrari takımı, eski günlerine dönmenin ateşini Türkiye'de yakmış oldu. İşte tüm detaylar...

Ferrari, Türkiye'de şaha kalktı!

Orhan GÜLEK-AJANSSPOR

2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası DHL Türkiye Grand Prix'si sona erdi ancak etkileri hala devam ediyor. Son 3 sezon başarısız bir performans sergileyen Ferrari takımı, Türkiye Grand Prix'sinde taraftarlarını şaşırttı.

Intercity İstanbul Park'ta gerçekleşen Türkiye Grand Prix'sinde yoğun yağmur yağışıyla başlayan yarış, ilklere sahne oldu.

Sıralama turlarında büyük bir süprize imza atan Racing Point'in Kanadalı pilotu Lance Stroll, 1:47.765'lik derecesiyle kariyerinin ilk pole pozisyonunu almayı başardı. Öte yandan İstanbul Park'ın son şampiyonu Sebastian Vettel, sıralama turlarında büyük şok yaşadı ve Q3’e kalamadı.

Sebastian Vettel, İstanbul'da günün pilotu oldu

Türkiye Grand Prix öncesi yapılan sıralama turunda yarışa 12.sırada başlayan Vettel, start sonrası dördüncü sıraya yerleşti. Öte yandan Ferrari takımının diğer pilotu Charles Leclerc, kendisine 14. sırada yer buldu. Son turda büyük çekişme yaşandı ve Ferrari'nin Alman pilotu Sebastian Vettel, yarışı üçüncü olarak bitirmeyi başardı. Yarış sonrası yaptığı açıklamada Vettel "Son anda podyumu yakaladığım için çok mutluyum. Yağmur yağsaydı ve lastik değişikliği yapsaydık kazanma ihtimali de doğabilirdi ama 3. olmaktan da mutluyum" ifadelerini kullandı.

Charles Leclerc ikincilik şansını kaybetti

Ferrari takım pilotu Vettel'in takım arkadaşı Charles Leclerc ise yarışa 14. sırada başladı ve son turda DRS ile arka düzlükte Perez'i geçti ve ikinciliğe yükseldi. Daha sonra blokaj yaşayarak dışarı taşan genç pilot, Perez ve Vettel'e geçilmek zorunda kaldı ve yarışı dördüncü bitirdi.

Binotto: Ferrari artık daha hızlı

Ferrari'nin takım patronu Mattia Binotto, yarış sonrası yaptığı açıklamada Ferrari'nin eski günlerine döneceğinin işaretini verdi. Binotto "Açıkçası artık iyi işler çıkartıyoruz ve bu Ferrari için çok önemli. Aracımızı geliştirdiğimizi biliyorduk ve son yarışlara bakarsanız, yarıştaki pozisyonlarımız artık daha iyi. Ferrari, geçmişe göre daha istikrarlı ve daha hızlı" değerlendirmesinde bulundu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler