Ferrari yeni pilotunu belirledi!

12.05.2020 - 21:32 | Son Güncellenme: 12.05.2020 - 21:35

Ferrari yeni pilotunu belirledi!

Formula 1 ekiplerinden Ferrari, Alman pilot Sebastian Vettel ile yollarını ayırdıktan sonra takıma katmak istediği pilotu belirledi. Motorsport.com'un haberine göre İtalyan ekip, Vettel'in ayrılığı sonrası McLaren'ın İspanyol pilotu Carlos Sainz ile anlaşmaya vardı. Anlaşmanın 48 saat içerisinde açıklanması bekleniyor.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

"25 yaşında olmasına rağmen 100'den fazla yarışa çıktı"

Geçtiğimiz saatlerde Alman pilot Sebastian Vettel ile yollarını ayıran Ferrari, çok geçmeden takımdaki boş koltuk için kararını verdi. İtalyan ekip, Red Bull'un genç sürücü programında yetişen ve daha 25 yaşında olmasına rağmen 100'den fazla yarışa çıkan Carlos Sainz ile resmi sözleşme imzalamaya hazırlanıyor. Vettel ile yollarını ayıran Ferrari'nin, İspanyol sürücü Sainz ile sözleşme imzalaması halinde yaklaşık 20 milyon euro kar edecek. Ferrari'nin resmi anlaşmanın imzalanmasının ardından bir basın açıklaması yapması bekleniyor.

"Sainz, diğer adayları geride bıraktı"

Geçtiğimiz günlerde çıkan haberlere göre Alman pilotun Ferrari'den ayrılması halinde takımın bir diğer pilotu olması beklenen 3 isim vardı. Bu isimler Daniel Ricciardo, Carlos Sainz ve Antonio Giovinazzi olarak belirtilmişti. Diğer 2 pilotu arkasında bırakan Sainz, Ferrari koltuk savaşını kazanmış olarak gözüküyor. Geçtiğimiz sene McLaren takımının kendisine sunduğu 2 senelik kontratı geri çeviren İspanyol sürücü, sezon sonunda problemsiz bir şekilde Ferrari kırmızısına kavuşabilecek.

Senin için hazırladığımız haberler