Formula 1 Haberleri | Ferrari'de Carlos Sainz'ın geleceği netleşiyor!

Orhan Gülek
28.01.2024 - 23:44 | Son Güncellenme: 28.01.2024 - 23:49

Formula 1 takımlarından Ferrari, Charles Leclerc'in sözleşme imzalaması sonrası İspanyol pilotu Carlos Sainz ile yeni sözleşme için görüşmelere başladı. İşte detaylar.

Formula 1 Haberleri | Ferrari'de Carlos Sainz'ın geleceği netleşiyor!

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 takımlarından Ferrari, geçtiğimiz günlerde Monakolu pilotu Charles Leclerc ile sözleşme yenilendiğini duyurdu. Tifosilerin şimdiki hedefi ise İspanyol pilotu Carlos Sainz. Carlos Sainz ile iki yıllık sözleşme yenilemek isteyen Ferrari, 29 yaşındaki pilotuyla görüşmelere başladı. La Gazzetta dello Sport'un haberine göre Ferrari patronu Frederic Vasseur, Sainz'la iki yıllık sözleşme teklifinde anlaşabileceğini düşünüyor.

Sainz'la kısa vadeli düşünüyorlar

Carlos Sainz'ın 29 yaşında olmasından dolayı Ferrari, İspanyol pilotla kısa vadeli sözleşme düşünüyor. Monakolu pilotları Charles Leclerc ile uzun vadeli sözleşme imzalayan Ferrari, geçen sezon Red Bull pilotları dışında tek zafer elde eden pilot Carlos Sainz'ı 2. pilot konumunda görüyor. İspanyol pilot ayrıca Ferrari'den 8.2 milyon pound kazanıyor.

13 Şubat'ta yeni aracın örtüsü açılacak

Ferrari, 2024 Formula 1 sezonundaki 676 kod isimli yeni aracının 13 Şubat'ta görücüye çıkılacağını açıkladı. Maranello'da düzenlenen bir basın etkinliğinde açıklamalarda bulunan takım patronu Frederic Vasseur, "Lansman 13 Şubat'ta Sevgililer Günü'nden bir gün önce gerçekleşecek. İsim de dahil olmak üzere geri kalan tüm detayları o gün öğreneceksiniz" dedi.

Ferrari'nin yeni aracının ismi belli değil

Formula 1 takımlarından Ferrari'nin yeni aracının ismi daha açıklanmadı. İddialara göre, yeni aracının isminin "SF-24" olacağı ortaya atıldı. Geçen sezon aracının ismini "SF-23" olarak adlandıran Ferrari, "Scuderia Ferrari 2023" isminden esinlenerek bu adı araçlarına ithaf etti.

2023 sezonunda Mercedes'e geçildiler

2023 Formula 1 sezonunu Mercedes'in 3 puan gerisinde 3'üncü olarak bitiren Ferrari, 2023 sezonunda 406 puanı hanesine yazdırdı. Singapur GP'de de zafer elde eden Ferrari, Red Bull'un domine ettiği sezonda Red Bull dışında tek galibiyet alan takım oldu. Bu galibiyetin mimarı olan İspanyol pilot Carlos Sainz, topladığı 200 puanla sezonu 7'nci sırada tamamladı. Bir başka pilot Charles Leclerc ise topladığı 206 puanla 5'inci sırada kendisine yer buldu.

Senin için hazırladığımız haberler