Ferrari'de Oliver Bearman 4 takımın radarında! İşte yeni adresi...

Furkan Sönmez
14.03.2024 - 18:08 | Son Güncellenme: 14.03.2024 - 18:26

Formula 1 takımlarından Ferrari'nin akademi pilotu Oliver Bearman, Suudi Arabistan GP'de gösterdiği performansla birçok takımın radarına girdi. İşte detaylar.

Ferrari'de Oliver Bearman 4 takımın radarında! İşte yeni adresi...

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından Ferrari'nin akademi pilotlarından Oliver Bearman, Carlos Sainz'ın yarış öncesinde apandisit ameliyatı olması nedeniyle Suudi Arabistan GP'de boy gösterdi. Ferrari tarihinin en genç pilotu olan Bearman, yarışta 7. sırada yer aldı ve hanesine 6 puan yazdırmasını bildi. BBC muhabiri Andrew Benson'ın haberine göre gridde yer alan 4 takım Bearman'la ilgileniyor.

4 takımın ilgisini çekti

18 yaşındaki genç pilot, kariyerinin ilk Formula 1 yarışında puanları hanesine yazdırırken yarışta gösterdiği güçlü performans nedeniyle de birçok takımın ilgili odağı oldu. Gridde 2024 sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan birçok pilot bulunuyor. Bearman'la ilgilenen takımların başında Haas gelirken; Alpine, Kick Sauber ve Williams takımları da genç pilotla ilgilenen takım olarak belirtildi.

"Ferrari bırakmak istemiyor"

BBC muhabiri Andrew Benson, "Ferrari sürücü akademisinin bir parçası Bearman, o yüzden onu bırakmak istemeyeceklerdir. Dolayısıyla en bariz aday Ferrari'nin müşteri takımı Haas. Ancak, Suudi Arabistan'da gösterdiği performans sebebiyle birçok takımın ilgi odağı olacaktır. Bu nedenle Ferrari ile iletişime geçecek takımlar; Haas, Alpine, Kick Sauber ve Williams olacaktır" dedi.

Avustralya GP'de yarışacak mı?

Önümüzdeki hafta sonunda gerçekleşecek olan Avustralya GP'de Bearman'ın yarışıp yarışmayacağı merak konusu. Genç pilot, apandisit ameliyatı geçiren Carlos Sainz'ın yerine Formula 1'de yer aldı. F1 medyasından gelen haberlere göre, Sainz'ın Avustralya GP'de yer alması durumu daha olağan duruyor. Eğer İspanyol pilot Avustralya GP'de yer alırsa, Oliver Bearman Formula 2'ye geri dönecek.

Formula 2'de pole pozisyonu aldı ama...

Suudi Arabistan GP'de Formula 2 kategorisinde pole pozisyonu elde eden Bearman, Carlos Sainz'ın ameliyat olmasından dolayı Formula 1 kategorisinde yarıştı ve Formula 2 kategorisinde o hafta yarışamadı. Genç pilot pole pozisyonu aldığı Formula 2 kategorisine gelecek hafta dönebilir.

Senin için hazırladığımız haberler