Ferrari’nin Şampiyonluk Özlemi Sürerken Ümitler Schumacher’de

Orhan Gülek
30.01.2022 - 18:33 | Son Güncellenme: 31.01.2022 - 15:06

Formula 1 haberleri… Formula 1’in efsane pilotlarından Micheal Schumacher’in oğlu Mick Schumacher bir gün Ferrari’de yarışmanın hayalini kuruyor. Fakat o sene, bu yıl değil. İşte detaylar...

Ferrari’nin Şampiyonluk Özlemi Sürerken Ümitler Schumacher’de

AJANSSPOR - HABER

Ferrari, Kimi Raikkonen’in 2007 yılındaki şampiyonluğunun ardından zafere ulaşamadı. 15 yıldır elde edilemeyen şampiyonluk için Ferrari hayranlarının sabrı tükenmeye başladı. Bu senaryo tıpkı 90’ların sonunda yaşananlara benziyor. O yıllarda da Ferrari uzun yıllar boyunca şampiyonluk elde edememişti. Takımın üzerindeki kara büyüyü bozan ise Micheal Schumacher olmuştu.

Efsane pilot 2000-2004 yılları arasında art arda 5 yıl şampiyonluk kazanarak Ferrari’nin ismini tekrar enlere çıkarmıştı. Günümüzde ise benzer bir senaryo yaşanıyor ve Mick Schumacher Ferrari pilotluğu için gün sayıyor. Bu noktada ise “Tarih tekerrür eder mi?” sorusu akıllara geliyor.

Schumacher’in Formula 1’de bu yılki odak noktası Ferrari değil

Ferrari’nin genç sürücü akademisinden yetişen Mich Schumacher, alt kategorilerde birçok başarı yakaladı. Geçtiğimiz yıl da Ferrari’nin desteğini alarak Formula 1’e ayak bastı. Ferrari’de 7 kez şampiyon olan Micheal Schumacher’in oğlu, bu sene Haas’ta ikinci yılını geçirecek. Aynı zamanda Ferrari’nin yedek pilotluğunu yapacak olan Schumacher, Ferrari’de yarışmanın herkesin hayali olduğunu söyledi. Crashnet’e röportaj veren genç pilot, bir gün şu andaki amacının sadece Haas olduğunu ve burada başarılar elde etmek istediğini söyledi.

İlgini Çekebilir
Schumacher'den Hamilton'a övgü
Habere Git

Micheal Schumacher de F1’de benzer yollardan geçti

Mick’in babası Micheal Schumacher’de Ferrari’den önce Benetton’da pek çok başarıya imza atmıştı. Mick Schumacher “ Elimden gelenin en iyisini yapmak için çalışıyorum. Daha bir araçla daha iyi bir noktaya geleceğimize de inanıyorum” dedi. Mick Schumacher, geçtiğimiz yıl bazı hatalar ve kazalar yüzünden Formula 1’e etkili bir giriş yapamasa da önünde büyük bir fırsat var.

Mick Schumacher'in kariyeri

2021 sezonunda Haas F1 Takımı için yarışan ve aynı zamanda Ferrari Sürücü Akademisi'nin bir üyesi olan Alman yarış pilotu Mick Schumacher, 2018 yılında Formula 3 Avrupa Şampiyonası'nı kazandı. Daha sonra, Schumacher 2019'da Formula 2'ye yükselerek 2020'de  Formula 2 Şampiyonluğuna ulaştı. 2021 sezonunda Formula 1'de Haas takımıyla 22 yarışa çıkan Schumacher, sezonu puansız kapatarak 19. sırada bitirdi.

Senin için hazırladığımız haberler