Ferrari'ye Suudi Arabistan GP öncesi kötü haber! F1 pilotu acil ameliyat olacak

Orhan Gülek
08.03.2024 - 14:36 | Son Güncellenme: 08.03.2024 - 14:53

Formula 1'de Scuderia Ferrari, Carlos Sainz'in apandisit ameliyatı nedeniyle Suudi Arabistan GP'sinde yarışamayacağını, yerini Oliver Bearman'ın alacağını açıkladı.

Ferrari'ye Suudi Arabistan GP öncesi kötü haber! F1 pilotu acil ameliyat olacak

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 takımlarından Scuderia Ferrari'ye deneyimli pilotu Carlos Sainz'dan kötü haber geldi.

Ferrari, Carlos Sainz'in apandisit ameliyatı nedeniyle Suudi Arabistan GP'sinde yarışamayacağını açıkladı

Carlos Sainz'ın yerine Oliver Bearman!

İtalyan ekip Ferrari'den yapılan açıklamaya göre Carlos Sainz'ın yerine Suudi Arabistan'da Oliver Bearman'ın yarışacağı belirtildi. 

Bearman, dün F2 yarışında pole pozisyonunu kazanmıştı.

İşte Ferrari'nin Carlos Sainz açıklaması

Konuyla ilgili Maranello merkezli takımdan yapılan açıklama şu şekilde;

"Carlos Sainz'a apandisit teşhisi konuldu ve ameliyat olması gerekecek. 3. antrenman seansından itibaren ve bu hafta sonunun geri kalanında yerini yedek sürücü Oliver Bearman alacak. Oliver bu nedenle F2 Şampiyonası'nın bu ayağında yer almayacak. Ferrari ailesi Carlos'a acil şifalar diliyor."

Alex Albon'un da başına gelmişti

Ferrari'nin İspanyol pilotu Carlos Sainz, bu haftasonu koşulacak olan Suudi Arabistan GP'nin basın toplantılarını kaçırmıştı.

Bugün yapılan antrenmanlarda piste çıkmasına rağmen kendisini çok kötü hissettiğini dile getirdi.  Ardından İspanyol pilotun hastaneye yatırıldığı iddiaları ortaya atıldı. Dakikalar sonra da Ferrari bu haberleri doğruladı.

Sainz, daha önce Alex Albon'un başına geldiği üzere apandisit nedeniyle acilen ameliyata alındı.

Sainz, seneye Ferrari'de yok!

Öte yandan Lewis Hamilton'ın seneye Ferrari'ye transfer olacağı için, İspanyol pilotu Carlos Sainz da bu sezon son kez Ferrari koltuğunda bulunuyor.

Carlos Sainz'ın geçen sezonki performansı

Ferrari, 2023 sezonunda 406 puanı hanesine yazdırdı ve Mercedes'in 3 puan gerisinde 3'üncü sırada sezonu tamamladı. Singapur GP'de de zafer elde eden Ferrari, Red Bull'un domine ettiği sezonda Red Bull dışında tek galibiyet alan takım oldu. Bu galibiyetin mimarı olan İspanyol pilot Carlos Sainz, topladığı 200 puanla sezonu 7'nci sırada tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler