Fethiye'de Dünya Hava Oyunları heyecanı!

19.02.2018 - 11:16 | Son Güncellenme: 19.02.2018 - 11:16

Uluslararası Havacılık Federasyonu'nun (FAI) 2020 Dünya Hava Oyunları'nın Türkiye'de yapılması kararı, Muğla'nın Fethiye ilçesinde sevinçle karşılandı. Olimpiyatlardan sonra katılımcı sayısı açısından dünyanın en büyük yarışması olan, 100'den fazla ülkeden 4 binin üzerinde sporcunun yer alacağı oyunlar için ilçedeki dünyaca ünlü Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi hazırlıklarını tamamladı.

"İstikbal Göklerdedir" sloganıyla Türkiye'nin 5 farklı bölgesinde yapılacak 5. Dünya Hava Oyunları, Fethiye'deki turizmcileri heyecanlandırdı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FAI Başkanı Frits Brink'i geçen yıl ilçede ağırladıklarını, federasyondan çıkan kararın mutluluk verici olduğunu söyledi.

FAI başkanıyla yapılan görüşmelerde oyunların en az 4 ayağının Fethiye'de yapılması konusunda görüş birliğine vardıklarını belirten Saatcı, "2020'de çok sayıda sporcu Fethiye'de çeşitli aktiviteler yapacak. Ülkemiz ve Fethiye için çok güzel bir tanıtım olacak." dedi.

Saatcı, dünyanın en iyi atlama pistleri denilince birinci ya da ikinci sırada Babadağ'ın yer aldığını, Babadağ'a yapılan teleferiğin de 2019 sezonunda bitmesiyle oyunlar için gelecek sporcuların memnun ağırlanacağını ifade etti.

- "Babadağ'a 1 milyon kişi taşımayı hedefliyoruz"

Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi işletmecisi Kırtur Limited Şirketi Genel Müdürü Kenan Kıran ise 2020 Dünya Hava Oyunları'nın birkaç ayağının mutlaka Fethiye Babadağ'da yapılması gerektiğini dile getirdi.

Fethiye'de her yıl Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali düzenlendiğini hatırlatan Kıran, şunları kaydetti:

"Dünya Hava Oyunları çok daha büyük bir etkinlik olacak. Fethiye 2020 Dünya Hava Oyunları'nın altından kalkacak durumda. Şu anda bizim yapmış olduğumuz teleferik ve telesiyej sistemi de bunu destekleyecek bir yatırım. Fethiye'de her yıl 120 bin yamaç paraşütü uçuşu gerçekleşiyor. Babadağ'a yapılan teleferiğin altyapısını tamamlıyoruz. Seneye teleferik telesiyej hatlarımız bitmiş olacak. Sistemle Babadağ'a sporcu ve turist anlamında 1 milyon kişi taşımayı umuyoruz. Sporcu anlamında şu anda 120 bin olan sayıyı 250 bine çıkarmayı hedefliyoruz."

Kıran Babadağ'ın bin 200, bin 700, bin 800 ve bin 900 metrelerindeki pistlerin iyileştirildiğini belirtti. Pistlerin eğimiyle dünya standartlarının da üzerinde olduğunu savunan Kıran, dünyada Babadağ gibi bir merkezin bulunmadığını, 2020 Dünya Hava Oyunları'nın Fethiye'nin marka değerini parlatacağını vurguladı.

- Turizmciler heyecanlı

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal da oyunların Türkiye'ye verilmesinin sevindirici bir karar olduğunu belirtti.

"Hava sporları" denince akla ilk Babadağ'ın geldiğine dikkati çeken Uysal, "Karar, turizmcileri heyecanlandırdı. Fethiye, 45 bin yatak kapasitesiyle her yıl bölgeye gelen turistleri ağırlıyor. Bölgemizdeki oteller için çok güzel bir haber. Fethiye'ye gelecek sporcuların memnun ayrılması için ayrıca özen gösterilecek." diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler