Feyyaz Uçar, Galatasaray maçı sonrası ağır konuştu: "Ahlaki zedelenmedir"

Orhan Gülek
03.03.2024 - 22:33 | Son Güncellenme: 03.03.2024 - 22:53

Feyyaz UçarSüper Lig'de Beşiktaş'ın evinde konuk ettiği Galatasaray'a 1-0 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından Feyyaz Uçar önemli açıklamalarda bulundu.

Feyyaz Uçar, Galatasaray maçı sonrası ağır konuştu: "Ahlaki zedelenmedir"

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig'in 28. hafta maçında Beşiktaş derbide Galatasaray'ı konuk etti. Sarı-Kırmızılılar derbinin ikinci dakikasında bulduğu golle müsabakayı 1-0 kazandı ve yeniden liderliğe yükseldi.

Maç sonu Beşiktaş'ta futboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Feyyaz Uçar, flaş açıklamalarda bulundu.

"Oyunu çabuk başlatma çabalarımız hakem tarafından engellendi"

İlk olarak hakem kararlarına itiraz eden Feyyaz Uçar, şu ifadeleri kullandı:

"Maçla ilgili konuşalım öncelikle. Takımın iyi mücadele ettiğini, iyi futbol oynadığını düşünüyorum. Son vuruşlarda, paslarda isabetli davranabilseydik skor çok daha farklı olabilirdi. Oyunu çabuk başlatma çabalarımız hakem tarafından engellendi. Biz bugün bir yıl dönümünü kutlamak için buradaydık. Kuruluş yıl dönümümüzü... Bugün rakip kim olsaydı bu stat yine dolacaktı. Bu maçın önemiyle ilgili altında başka şeyler aramayın. Biz doğduğumuz günü kutladık bugün. Ayrıca tekrar büyük Beşiktaş taraftarına teşekkür ediyorum."

"Bu yapılan hareket hiç yakışmadı"

Galatasaray'ın maç sonu paylaşımı hakkında da konuşan Uçar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Talihsiz bir şey yaşadık bugün. Bugün Galatasaray yönetimini ağırladık. Maçın sonuna kadar maç seyredildi, yemek yendi. Henüz Galatasaray yönetimi stadı terk etmemişken, Galatasaray kulübünün tweetini gördük. Başkanımız yöneticilerinden bu tweetin derhal silinmesini istedi. Onlar silineceğini söylediler. Tweet hala silinmiş değil. Sabah bundan çok daha ağır bir tweet çabucak silinmiştir. Biz Beşiktaş'ız. kartal'ı sığdıracak bir kafes, ağırlığını taşıyacak bir salıncak henüz yapılmadı, yapılmayacak. Biz rakiplerimizle sosyal medya aracılığıyla görüşmek istemiyoruz. Karşılıklı iyi niyetle konuşabiliriz. Bu yapılan hareket hiç yakışmadı. Çünkü iş farklı yerlere gidiyor. Ahlaki zedelenmeye doğru gidiyor. Üzülürüz. Biz saha içindeki mücadelemize devam edeceğiz"

İlgini Çekebilir
Hasan Arat Galatasaraylı yöneticilere bağırdı! Paylaşım protokolü karıştırdı
Habere Git

"Rakip Cenk'in formasından asılıyor ama VAR çağırmıyor"

Cenk Tosun'un itiraz ettiği penaltı poziyonu hakkında da konuşan Uçar, "Maçın hakemiyle ilgili de sadece sormak istiyorum. İlk yarıda yine aynı hakem yönetti sanırım maçı. Kendisine bir saldırıda bulunuldu. Sonra birden bire böyle bir maça veriliyor. Bir penaltı pozisyonu var ki genelde bize VAR'dan çağırılmıyor. VAR bizim aleyhimize var, lehimize yok. Adını değiştirsinler, VAR yok koysunlar. Adil yönetim istiyoruz. Bugün aynı şey oldu. Rakip Cenk'in formasından asılıyor ama VAR çağırmıyor" dedi.

"MHK'nin başkanı değişiyor devamlı ama atamalarda değişen yok"

MHK Başkan Vekili'nin istifasına da değinen Uçar, "Bizim oyuncumuz ikili mücadeleye giriyor, bence sarı kart bile tartışır. Orada rakip oyuncu ufak bir temastan kendini yere atıyor. VAR'ın çağırması da garip. Zaten hakem görüp sarı kartını göstermiş. Üzülüyoruz. Bu şekilde Türk futbolu büyük yara alıyor. Sonra Avrupa kupalarında çok sıradan ekiplere eleniyoruz. Dokunmayın maçlara. Bırakın iyi olan kazansın. Rekabeti öldürmeyin. Değişen bir şey yok. Türkiye'de MHK'nin başkanı değişiyor devamlı ama atamalarda değişen yok. Bazı takımların aleyhine, bazı takımların lehine devam ediyor" dedi.

"Türk futbolunun çınarıyız"

TFF hakkında konuşmaya devam eden Uçar, şu ifadeleri kullandı:

"Artık bahçemizdeki şeyden bu kadar mutlu olmayalım. Türk takımlarının Avrupa'daki başarısıyla övünelim. Yurt dışında bir şeyler yapmaya çalışalım. Bu da takımlar arasındaki rekabeti sıkı tutmakta yatıyo. İstifaya davet edilen bir federasyon söz konusu. Bu konuda Kulüpler Birliği olarak bir araya gelip hamlede bulunmak istiyorlarsa biz de destekleriz. Kulüplerin bir arada vereceği karar önemli. Dursun Özbek böyle bir açıklama yapmışsa biz de elimizden gelen desteği veririrz. Bizim ziyaretimiz sadece hakemlerle iligli değildi. Yeni yönetim olarak ziyaret etmek istedik. Türk futbolunun çınarıyız. Bütün kurumlarla iyi ilişkiler içinde olmak istiyoruz. Kendilerine bunu ifade ettik"

"Hakemin ne karar vermesi gerektiğini söylüyor"

Hakem kararlarını irdelediklerini ifade eden Uçar, "Yeteri kadar gol pozisyonuna giren, eksik yakalayan bir Beşiktaş izledik. Bugün rakibimizden daha fazla atak yaptığımızı, pozisyon ürettiğimizi söyleyebiliriz. Zaman zaman oyunla ilgili hocamıza eleştiri oldu. Ama gördüğüm kadarıyla bugün daha iyi bir Beşiktaş seyrettik. Mağduriyet orada. Eminim ki sayın başkanımız girişimde bulunacak. Diğer kulüplerle bir araya gelerek mevcut durum hakkında hamlede bulunacağız. Bir arkadaşımızı görevlendirdik. Maçlarla ilgili bizi bilgilendiriyor. Rakibin daha önceki maçlarda, maçı yönetecek hakemin tutumu... Hakemin ne karar vermesi gerektiğini söylüyor. Biz de ona göre açıklamalar yapıyoruz." dedi.

"Bu tehdit değil, adalet arayışıdır"

Gözlemci raporlarınının açıklanmaması hakkında da konuşan Uçar, "Bir rapor yazılıyorsa bunlar kamuoyuyla paylaşılmalı. Ya da gerekeni paylaşılmalı bence. Kamuoyunu bilgisiz bırakmak hoş değil. Herhalde zamanla açıklayacaklardır. İnşallah bu tavır devam etmez. Beşiktaş'ın tepkisi çok daha ağır olur. Bu tehdit değil, adalet arayışıdır. Seneye hedefimiz çok daha büyük. Şampiyonluk mücadelesi vermek istiyoruz. O zamanki tepkilerimiz çok daha ağır olabilir" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler