Eski hakem Metin Tokat'tan Beşiktaşlı taraftarın yorumuna alaycı cevap!

Özgür Koç
08.03.2024 - 09:52 | Son Güncellenme: 08.03.2024 - 11:03

Eski hakem Metin Tokat'tan, MHK tarafından 8 Mart 2022'de 13 hakemin birden görevden el çektirilmesinin yıl dönümünde paylaşım geldi. Tokat, Beşiktaşlı bir taraftarının paylaşımına yaptığı yoruma ise alaycı bir cevap verdi. İşte detaylar...

Eski hakem Metin Tokat'tan Beşiktaşlı taraftarın yorumuna alaycı cevap!

AJANSSPOR - HABER

Ahmet İbanoğlu başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulu 8 mart 2022'de aldığı kararla; Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Abdulkadir Bitigen, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Hüseyin Göçek, Tugay Kaan Numanoğlu, Mert Güzenge, Halis Özkahya, Alper Ulusoy’u Süper Lig hakem listesinden çıkarmış ve Özgür Yankaya’ya da sadece VAR’da görev verileceğini açıklamıştı.

MHK kararıyla kariyerleri bitirilen hakemler alınan kararın hukuksuz olduğunu öne sürerek konuyu Tahkim Kurulu'na taşıdı. Tahkim Kurulu, yapılan değerlendirmeler sonrasında başvuruları haklı buldu. Tahkim yürütmeyi durdurma kararı alarak hakemleri görevine iade etti. 

Metin Tokat'tan paylaşım: "Bir tiyatro sahnelendi!"

1980-2006 yılları arasında 26 yıl hakemlik yapan, MHK eski başkan vekili ve Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneğe eski başkanı Metin Tokat'tan, MHK'nın 8 Mart kararının yıl dönümünde paylaşım geldi.  

Tokat paylaşımında, "Unutmadık, unutmayacağız" notuyla "İki yıl önce 8 Mart 2022'de bir tiyatro sahnelendi! Güçlüler Tiyatrosu oyununda, biz hakemleri figüran rolüne indirgemeye çalıştılar. Güç oyunu oynamaya çalışanların kuklaları olmayı reddettik, düdüklerimizi susturmadık." ifadelerini kullandı.

 

İlgini Çekebilir
Seçil Erzan davasında ilk! Fernando Muslera...
Habere Git

Beşiktaşlı taraftarın yorumuna gülen emoji ile cevap verdi

Beşiktaşlı bir taraftar, Metin Tokat'ın bu paylaşımına "Beşiktaşlılar da sizi unutmuyor…" yorumu yaptı. Tokat ise Beşiktaşlı taraftarın bu yorumuna, 'Gülmekten gözümden yaşlar geldi anlamına' gelen iki emoji ile cevap verdi.  

Tokat'ın bu alaycı bu yanıtına siyah beyazlılar tepki gösterdi. 

Beşiktaş eski başkanı Çebi, 8 Mart kararını desteklemişti

MHK'nın 8 Mart 2022'de aldığı karar döneminde Beşiktaş Kulübü Başkanı olan Ahmet Nur Çebi, MHK'nın kararını destekleyen kulüp başkanları arasında yer alıyordu.

İlgini Çekebilir
Luka Modric için transfer açıklaması geldi! Galatasaray...
Habere Git

Tokat'ın yeğeni VAR hakemi

Öte yandan Metin Tokat'ın yeğeni Serkan Tokat, Süper Lig'de VAR hakemi olarak görev yapmaya devam ediyor. Serkan Tokat bu sezon Beşiktaş'ın deplasmanda 2-1 kazandığı Hatayspor ve yine deplasmanda Sivasspor'a 1-0 mağlup olduğu karşılaşmalarda VAR hakemi olarak görev yaptı.

Feyyaz Uçar isyan etmişti: "Metin Tokat'ı hatırlar mısınız?"

Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Feyyaz Uçar, ligin 23. haftasında 1-0 mağlup oldukları ve Serkan Tokat'ın VAR hakemi olarak görev yaptığı karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, hakem kararlarına tepki göstererek, "VAR'da kim var diye soruyoruz; Serkan Tokat. Metin Tokat'ı hatırlar mısınız? Sergen'in frikik golü vardı, rakip elle kesmişti. O golü, o penaltıyı vermeyen hakem. bunlar 3 nesil hakem. Delerinden büyüklerimiz çekti. Babasından biz çektik. Hala çekiyoruz. Şu aileden hakemlerden kurtulalım. Lütfen rica ediyorum. Kendimiz için değil Türk futbolu için istiyoruz." ifadelerini kullanmıştı. 

Vanspor - Beşiktaş maçında ne yaşanmıştı?

Ligde 26 Ocak 1997'de yoğun kar yağışı altında oynanan Vanspor - Beşiktaş maçında, 66. dakikada Sergen Yalçın'ın ceza sahası dışından kullandığı frikikte; barajda bulunan Vansporlu futbolcu topa adeta bir voleybolcu gibi smaçla engellemişti. Maçın hakemi Metin Tokat pozisyonu görmedi. Beşiktaşlılar açık bir penaltıyı es geçen Metin Tokat'ı o günden beri unutmuyor.

Senin için hazırladığımız haberler