FIA acımadı üç pilota 2 grid cezası çıktı!

Akın Ungan
04.11.2023 - 16:21 | Son Güncellenme: 04.11.2023 - 16:30

Formula 1’in 21’inci ayağı olan Brezilya’da, Grand Prix öncesi düzenlenen sıralama turları sonrasında üç pilota FIA’dan grid cezası çıktı. İşte detaylar.

FIA acımadı üç pilota 2 grid cezası çıktı!

AJANSSPOR HABER

FIA, sürücülerin pit yolunda veya pit yolunun sonunda durmamalarıma yönelik bir uyarı yapmıştı. Dünkü sıralama turlarında bu uyarıyı ihlal eden George Russell, Pierre Gasly ve Esteban Ocon FIA tarafından ikişer grid cezası aldı.

Russel Ferrari’lerin arkasına düştü

Sıralama turlarının son 4,5 dakikası, Brezilya’da çıkan fırtına sebebiyle kırmızı bayraklarla sonlandırılmıştı. Pilotlar attıkları tek turla yarıştaki yerlerini belli etti. Mercedes pilotu Russell, sıralama turunu 6’ncı bitirdi ama FIA seans sonrası Britanyalı pilota iki sıra grid cezası verdi. Russel, Sainz ve Norris’in önündeyken şimdi arkalarına düşmüş oldu. Ayrıca bir başka Ferrari pilotu Charles Leclerc ise 2’nci sıradan yarışa başlayacak.

Alpineler sonlardan başlayacak!

Alpine pilotları Esteban Ocon ve Pierre Gasly, pit yolunda durdukları için Russel gibi iki grid cezası aldı ve Ocon 14’üncülüğe, Gasly ise 15’inciliğe gerilemiş oldu. Alpinelerin ceza alması Haas’a yaradı. Haas pilotları Hulkenberg ve Magnussen 11 ve 12’nci sıradan yarışa başlayacaklar.

İlgini Çekebilir
Sao Paulo'da Hollanda rüzgarı!
Habere Git

Brezilya'da sıralama turları neden erken bitti?

Sıralama turlarının ortalarında %60’lık yağmur ihtimali bulunuyordu. Pilotlar Q1 ve Q2 seansını başarıyla tamamladı ama Q3’te bitime 4.5 dakika varken piste devasa kara bulutlar çöktü ve Brezilya’da fırtında çıktı. Attıkları ilk tur sonrası pit alanına geri dönen pilotlar, çok geçmeden kırmızı bayrakla seansın sonlandırıldığını öğrendi.

Brezilya GP ne zaman ve saat kaçta?

Formula 1’in 20’nci yarışı olan Brezilya GP, Pazar günü TSİ 20.00'de başlayacak. S Sport 2 kanalı ve S Sport Plus uygulamasından da canlı bir şekilde yayınlanacak.

Formula 1 Brezilya GP’de ana yarışın grid dizilimi

1. Max Verstappen (Red Bull)
2. Charles Leclerc (Ferrari)
3. Lance Stroll (Aston Martin)
4. Fernando Alonso (Aston Martin)
5. Lewis Hamilton (Mercedes)
6. Lando Norris (McLaren)
7. Carlos Sainz (Ferrari)
8. George Russell (Mercedes)
9. Sergio Perez (Red Bull)
10. Oscar Piastri (McLaren)
11. Nico Hulkenberg (Haas)
12. Kevin Magnussen (Haas)
13. Alex Albon (Williams)
14. Esteban Ocon (Alpine)
15. Pierre Gasly (Alpine)
16. Yuki Tsunoda (AlphaTauri)
17. Daniel Ricciardo (AlphaTauri)
18. Valtteri Bottas (Alfa Romeo)
19. Logan Sargeant (Williams)
20. Guanyu Zhou (Alfa Romeo)

Senin için hazırladığımız haberler