FIA'dan Horner - Red Bull soruşturması hakkında ilk yorum!

Furkan Sönmez
19.02.2024 - 17:47 | Son Güncellenme: 19.02.2024 - 18:25

FIA (Uluslararası Otomobil Federasyonu), Red Bull'un takım patronları Christian Horner'a "Uygunsuz Davranışlar" nedeniyle açtığı soruşturma hakkında ilk kez yorum yaptı. Detaylar.

FIA'dan Horner - Red Bull soruşturması hakkında ilk yorum!

AJANSSPOR HABER
FIA, Formula 1 takımı Red Bull'un takım patronları Christian Horner'a karşı açtığı soruşturma hakkında ilk kez yorum yaptı. FIA, gün içerisinde AutoSport'a yaptığı demeçte, "Red Bull tarafından yürütülmekte olan bağımsız soruşturma ile ilgili olarak FIA, soruşturma sonuçlanana ve sonucu belli olana kadar daha fazla yorum yapmayacaktır. FIA, sporda dürüstlük, adalet ve kapsayıcılık standatlarını koruma konusundaki kararlılığını sürdürmektedir" denildi.

Rushbrook'ta açıklama yaptı

Ford Performance Motorsport'un Küresel Başkanı Mark Rushbrook, konuyla ilgili ifadelerini AP'yle paylaştı. Rushbrook, "Biz bir aile şirketiyiz. Davranış ve dürüstlük standartlarına sahip bir şirket olarak, ortaklarımızdan da aynı şeyi bekliyoruz. Bize görünen ve söylenen, Red Bull'un durumu çok ciddiye aldığıdır. Tabii ki markaları için de endişeleniyorlar. Bu nedenle, bağımsız bir soruşturma yürütüyorlar. Soruşturmadan ne gibi bir sonuç çıkacağını görene kadar bu konuda yorum yapmak şu an çok erken" dedi.

Formula 1'den açıklama geldi

Formula 1 yönetimi, Red Bull'un Christian Horner'a karşı başlattığı "Uygunsuz Davranış" konulu soruşturma ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Formula 1 yönetimi, şu ifadelere yer verdi: "Red Bull'un takımdaki iç iddialarla ilgili bağımsız bir soruşturma başlattığını not ettik. Adil ve kapsamlı bir sürecin ardından soruşturmanın en kısa sürede açıklığa kavuşturalacağını umuyoruz. Şu anda daha fazla yorum yapmayacağız."

Soruşturmanın nedeni: "Uygunsuz Davranış"

Red Bull Takım Patronu Christian Horner'ın bir kadın çalışana karşı uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü. Avusturya takımı Red Bull ise yeni yaptığı bir açıklamada Horner hakkında soruşturma başlattığını şu sözlerle duyurdu: "Şirket, bazı iddiaların öğrenilmesi üzerine bağımsız bir soruşturma başlattı. Halihazırda devam eden bu süreç dışarıdan uzman bir avukat tarafından yürütülüyor. Bu konuları çok ciddiye alıyoruz ve soruşturma da en kısa sürede sonuçlanacak."

Senin için hazırladığımız haberler