FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda grup müsabakaları başlıyor

22.10.2019 - 14:26 | Son Güncellenme: 22.10.2019 - 14:26

Basketbolda bu sezon 5. kez düzenlenecek ve bugünkü 2 karşılaşmayla başlayacak FIBA Erkekler Avrupa Kupası grup mücadelesinde Türkiye'yi temsil edecek Bahçeşehir Koleji ile Pınar Karşıyaka, ilk maçlarını yarın oynayacak.

Birbirinden zorlu maçlar oynanacak

Organizasyonda eleme turlarıyla başlayan 5. sezon heyecanında ilk turda 8 grup yer alacak. 32 takım içinde gruplarını ilk 2 sırada tamamlayacak 16 ekip, ikinci turda 4 gruba ayrılacak.

Bu 4 grupta yine ilk 2'de yer alacakların yoluna devam edeceği turnuvada çeyrek final, yarı final ve final karşılaşmaları oynanacak.

İlk grup müsabakaları, 27 Kasım Çarşamba günü tamamlanacak.

22 ülkeden 32 takım

Eleme müsabakalarının ardından grup karşılaşmalarıyla devam edecek kupada 22 ülkeden 32 takım yer alacak.

Türkiye'den 2 takımın katılacağı organizasyonda Bahçeşehir Koleji D Grubu'nda, eleme turunda İsveç temsilcisi Boras Basket'i saf dışı bırakan Pınar Karşıyaka ise E Grubu'nda mücadele edecek.

Bahçeşehir Koleji, ilk maçında yarın İsviçre'den Fribourg Olympic'e konuk olacak. Pınar Karşıyaka ise Belçika deplasmanında Spirou Basket'le karşılaşacak.

Hollanda ile Romanya'dan üçer takımın katılacağı organizasyonda, Belçika, Bulgaristan, Kıbrıs Rum Kesimi, Macaristan, Türkiye ve Ukrayna'dan 2, Almanya, Avusturya, Belarus, Danimarka, Finlandiya, İsrail, İsveç, İsviçre, Kosova, Letonya, Polonya, Portekiz, Rusya ve Slovakya'dan ise birer takım yer alacak.

Şampiyonlar

Son 2 sezonda İtalyan ekiplerinin kupaya uzandığı organizasyonda, 2015-2016'da Alman ekibi Fraport Skyliners, 2016-2017'de Fransız ekibi Nanterre 92, 2017-2018'de Umana Reyer ve geçen yıl da Dinamo Sassari şampiyonluğa ulaştı.

Türk temsilcilerinden Türk Telekom ve Gaziantep Basketbol 2015-2016 sezonunda son 16 turunda, 2016-2017'de Muratbey Uşak çeyrek finalde, 2017-2018'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol ikinci turda organizasyona veda etmişti.

Geçen yıl ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Sakarya Büyükşehir Belediyespor ilk turda elenirken, Pınar Karşıyaka çeyrek finalde, kupayı müzesine götüren Dinamo Sassari'ye mağlup olmuştu.

Gruplar

FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda gruplar şöyle:

A Grubu: Benfica (Portekiz), Inter Bratislava (Slovakya), PVSK Veolia (Macaristan), ZZ Leiden (Hollanda).

B Grubu: Keravnos (Kıbrıs Rum Kesimi), Kapfenberg Bulls (Avusturya), Ironi Ness Ziona (İsrail), Landstede Hammers (Hollanda).

C Grubu: Ventspils (Letonya), Sigal Priştine (Kosova), Apoel Nicosia (Kıbrıs Rum Kesimi), medi Bayreuth (Almanya).

D Grubu: Bahçeşehir Koleji, Fribourg Olympic (İsviçre), CSM CSU Oradea (Romanya), BC CSU Sibiu (Romanya).

E Grubu: Pınar Karşıyaka, Spirou Basket (Belçika), Donar Groningen (Hollanda), Phoenix Brüksel (Belçika).

F Grubu: Kiev Basket (Ukrayna), Tsmoki-Minsk (Belarus), Levski Lukoil (Bulgaristan), Dnipro (Ukrayna).

G Grubu: Sodertalje (İsveç), Balkan (Bulgaristan), Enisey Krasnoyarsk (Rusya), U-BT Cluj Napoca (Romanya).

H Grubu: Legia Varşova (Polonya), Bakken Bears (Danimarka), Egis Kormend (Macaristan), Kataja (Finlandiya).

Senin için hazırladığımız haberler