FIBA'nın Mandela'sı vefat etti! Türkoğlu mesaj yayınladı...

29.06.2020 - 13:17 | Son Güncellenme: 29.06.2020 - 13:19

Eski FIBA Başkanı Abdoulaye Seye Moreau hayatını kaybetti. FIBA'nın ilk Afrikalı başkanı için Hidayet Türkoğlu'ndan da mesaj geldi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, yaşamını yitiren Eski FIBA Başkanı Abdoulaye Seye Moreau için başsağlığı mesajı yayımladı. FIBa'nın ilk Afrikalı başkanı olan Moreau için basketbol dünyasının dışında siyasilerin de mesaj paylaşması dikkati çekti.

Hidayet Türkoğlu'ndan Abdoulaye Seye Moreau için mesaj

Hidayet Türkoğlu, federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamasında, "FIBA Eski Başkanı Abdoulaye Seye Moreau'nun vefatından dolayı tüm basketbol camiasına taziyelerimi sunuyorum. Olağanüstü kişiliği ile basketbol için yaptığı hizmetler saygı ve özlemle anılacaktır. Ailesi ve sevenlerinin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Basketbolun Mandela'sı 90 yaşında vefat etti

Eski basketbol oyuncusu, 1998-2002 yılları arasında FIBA'nın ilk Afrikalı başkanı olan Moreau, başkent Dakar'da yaşamını yitirdi. Moreau, 1955-1965 yılları arasında aktif basketbol oynamış, sonrasında uluslararası hakemlik, Senegal Basketbol Federasyonu'nun başkanlığı, FIBA başkanlığı görevlerini üstlenmişti. Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, Moreau'nun ölümünü üzüntüyle öğrendiğini belirterek ailesine, basketbol dünyasına ve Senegal halkına başsağlığı diledi.

Senin için hazırladığımız haberler