FIFA Başkanı Infantino Açıkladı! 32 Takımlı Yeni Kulüpler Dünya Kupası

Akın Ungan
16.12.2022 - 13:53 | Son Güncellenme: 16.12.2022 - 15:16

FIFA Başkanı Gianni Infantino, 32 takımlı Kulüpler Dünya Kupası'nın 2025 yılında oynanacağını duyurdu. Bu turnuva, kulüp düzeyinde en iyi futbol organizasyonu olacak.

FIFA Başkanı Infantino Açıkladı! 32 Takımlı Yeni Kulüpler Dünya Kupası

AJANSSPOR HABER

FIFA Başkanı Gianni Infantino, FIFA Kulüpler Dünya Kupası hakkında duyuruda bulundu. Infantino, mücadele eden takım sayısının 32 olacağını söylerken, turnuvanın 2025 yılında oynanacağını açıkladı.

"Kulüpler Dünya Kupası'nın yeni bir versiyonu olacak"

FIFA Başkanı Infantino, yaptığı açıklamada "Kulüpler Dünya Kupası'nın yeni bir versiyonu olacak. 2025'ten itibaren 32 takım katılacak. Bu turnuva milli takımlar arasındaki Dünya Kupası'na benzer olacak." ifadelerini kullandı.

Gelirlerin tamamı kulüplere

Infantino, daha önce FIFA Kulüpler Dünya Kupası'ndaki yeni proje hakkında yaptığı bilgilendirmede elde edilen gelirlerin tamamının kulüplere dağıtılacağını açıklamıştı. FIFA'nın gelirlerden en ufak bir pay bile almayacağını vurgulayan Infantino, ilk defa bir üst kuruluşun tüm gelirleri kulüplere dağıtacağını ifade etti.

İlgini Çekebilir
Hocası itiraf etti! O gol Weghorst'un değilmiş
Habere Git

Kulüp düzeyinde dünyanın en iyi futbol etkinliği olacak

Yeni FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın kulüp düzeyinde dünyanın en iyi futbol etkinliği olacağını belirten Gianni Infantino, yeni projenin farklı bir versiyon olacağını kaydetti. Daha önce 6 konfederasyona bağlı şampiyonlar liglerinin şampiyonları arasında oynanan FIFA Kulüpler Dünya Kupası, bu kez 32 takımdan oluşacak.

Dünya Kupası formatında oynanacak

FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 4 yılda bir düzenlenen FIFA Dünya Kupası formatında oynanacak. 32 takım, 8 gruba ayrılacak. 4'erli takımlardan oluşturulan gruplarda takımlar mücadele edecek. 3 maçın ardından en fazla puanı toplayan ilk iki takım gruptan çıkmayı başaracak. Son 16 turu, çeyrek final ve yarı final müsabakalarının ardından final yapılacak.

Senin için hazırladığımız haberler