Infantino'dan Neymar ve VAR sözleri!

13.07.2018 - 15:06 | Son Güncellenme: 13.07.2018 - 18:06

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Brezilya Milli Takımı'nın yıldız oyuncusu Neymar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dünya Kupası haberlerini sitemizde bulabilirsiniz...

2018 Dünya Kupası’nda favorilerden biri olarak gösterilen ancak turnuvaya Belçika karşısında oynadığı çeyrek final maçıyla veda eden Brezilya’da Neymar’a sert eleştiriler yöneltilmişti. Infantino, VAR sistemiyle ilgili de konuştu.

Neymar sosyal medyada alay konusu olmuştu

Özellikle hakemi aldatmaya yönelik hareketleri gerekçesiyle sosyal medyada da alay konusu olan dünyaca ünlü yıldız için bir yorum da FIFA Başkanı Gianni İnfantino’dan geldi.

“Neymar harika bir yetenek”

Infantino yaptığı açıklamada, ”Neymar gerçekten de harika bir oyuncu ve müthiş bir yetenek. Gelecekte futbol becerilerini daha fazla göreceğimizi ve çok daha iyi bir performans sergileyeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Neymar’ın Brezilya Milli Takımı performansı

Santos’ta parladıktan sonra Barcelona’ya transfer olan Neymar, geçen sezon Fransız ekibi Paris Saint Germain’e rekor bir bedelle transfer olmuştu. Neymar, Brezilya Milli Takımı’nda ise 87 maçta 57 gol kaydetti.

Infantino’dan VAR açıklaması

Öte yandan Infantino, Dünya Kupası’nda uygulanan VAR sistemiyle ilgili de konuştu. Sistemin turnuvada iyi çalıştığını söyleyen FIFA Başkanı, ”VAR, futbolu değiştirmiyor, futbolu temizliyor. Daha dürüst ve şeffaf hale getiriyor. Dolayısıyla hakemlerin de doğru kararlar vermesine yardımcı oluyor. Hiçbir zaman ofsayt pozisyonunda gol atılmayacak. Bu, en azından VAR ile futbolda bitirildi” açıklamasını yaptı. (AJANSSPOR DIŞ HABER)

Putin'e teşekkür!

Başta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve organizasyon komitesi olmak üzere turnuvaya katkısı olan herkese teşekkürlerini ileten Infantino, "Rusya'da inanılmaz bir Dünya Kupası gerçekleştiriliyor. Finaline de yalnızca iki gün kaldı. Burada çok güzel duygular yaşıyoruz. Bu ortamı oluşturan oyuncu, teknik adam, hakem ve katkısı olan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Rusya'da tüm zamanların en iyi Dünya Kupası gerçekleştiriliyor. Rusya gerçek bir futbol ülkesi haline geldi." ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler