FIFA, İsrail'e men kararını yine erteledi işi yokuşa sürdü

05.10.2024 - 11:20 | Son Güncellenme: 05.10.2024 - 11:24

İsviçre Zürih'te FIFA merkezinde toplanan FIFA Konseyi, İsrail'i tüm uluslararası müsabakalardan men etme kararını yine erteledi. Yapılan açıklamada Filistin Futbol Federasyonu tarafından iddia edilen olası ayrımcılık olaylarıyla ilgili disiplin soruşturması başlatılacağı duyuruldu.

FIFA, İsrail'e men kararını yine erteledi işi yokuşa sürdü

Hüseyin ÖZKÖK- AJANSSPOR

Filistin Futbol Federasyonu Mayıs ayında yapılan FIFA Kongresi'nde ayrımcılık iddialarında bulunarak İsrail için ihraç istemiyle disiplin soruşturması talep etmiş ancak FIFA, kararın Temmuz ayında açıklayacağını bildirmiş olmasına karşın yapılan yeni bir açıklamayla kararın daha detaylı bir inceleme için Ekim ayındaki FIFA Konseyi toplantısında açıklanacağı belirtilmişti.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, FIFA'nın bu konuya çok hassas yaklaştığını belirterek, "Kapsamlı bir değerlendirmeye dayanarak bağımsız uzmanların tavsiyelerini izledik" diye konuştu.

Filistin Futbol Federasyonu, İsrail Futbol Federasyonu'nu İsrail hükümetinin uluslararası hukuku ihlal etmesinde, Arap oyunculara karşı ayrımcılık yapmasında ve Filistin topraklarında oynayan futbol kulüplerini İsrail ligine dahil etmesinde suç ortaklığı yapmakla suçluyor.

FIFA, Disiplin Komitesi'nin ayrımcılık iddialarını araştıracağını bildirirken Yönetim, Denetim ve Uygunluk Komitesi'nin de "Filistin topraklarında olan futbol kulüplerinin İsrail ligine dahil edilmesi" ile ilgili iddialarla ilgili tavsiyelerde bulunacağını kaydetti.

Filistin Futbol Federasyonu, Batı Şeria'da yerleşim yerlerindeki futbol takımlarının İsrail liglerine dahil edilmesi nedeniyle 10 yıldan uzun süredir FIFA'ya itiraz ediyor.

Olanlar karşısında hala çok şaşkın olduklarını ifade eden FIFA Başkanı Infantino, tüm tarafları barışı derhal yeniden tesis etmeye çağırdı.

Senin için hazırladığımız haberler