FIFA oyunculara 4 milyonluk ödemeyi 1 yıldır yapmadı

24.10.2024 - 00:04 | Son Güncellenme: 24.10.2024 - 00:34

FIFA'nın Avrupa genelinde kulüpleri tarafından sözleşme ücretleri ödenmeyen oyunculara üzerinde anlaşılan meblağın son kısmını ödemediği iddia edildi.

FIFA oyunculara 4 milyonluk ödemeyi 1 yıldır yapmadı

AJANSSPOR - HABER

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) kulüplerinin futbolculara olan borçlarını ödemeleri için kurulan fondan bir yıldır ödeme bekleyen 400'den fazla futbolcuya ödeme yapılmadığı öne sürüldü.

Futbolcular FIFA'dan ödeme bekliyor

AFP tarafından aktarılan bilgilere göre; 400'ün üzerinde futbolcu 1 yıldır FIFA'dan ödeme bekliyor. FIFA tarafından kulüplerin oyuncularına olan borcunu ödemeleri için kurulan fon olan FIFPro'dan 400'den fazla futbolcu bir yıldır ödeme bekliyor.

FIFA'dan ödeme mektuplarına cevap yok

Geçtiğimiz yıl 30 Eylül'e kadar FIFPro'nun 420 oyuncuya 4 milyon Amerikan Doları değerinde ödeme yapılması planlanıyordu. Fakat futbolcuların beklediği ödemelerin henüz gerçekleşmediği ortaya çıktı. FIFPro'nun, FIFA'ya yapılacak ödemeler için e-posta ve mektup gönderdiği ancak FIFA'dan cevap alamadığı aktarıldı.

İlgini Çekebilir
FIFA'nın sponsorluk anlaşması kadın futbolcuların tepkisini çekti
Habere Git

Ödeme bekleyen futbolcular hangi ülkelerden?

Gelen bilgilerde ödeme bekleyen futbolcuların çoğunun Portekiz, Yunanistan ve Romanya'dan olduğu belirtilirken 420 oyuncunun içinde dünyanın dört bir yanından isimlerin de yer aldığı vurgulandı. Ayrıca ödeme bekleyen oyuncuların bir kısmının işsiz bir kısmının ise emekli olduğu ifade edildi.

FIFPro nedir, amacı ne?

FIFPro, 2020'de yapılan bir anlaşmadan bu yana FIFA Futbolcular Fonu'nun (FFP) bir parçası. FIFA tarafından aktarılan bilgilere göre ise bu fonun kurulması için 16 milyon Amerikan Doları değerinde bir bütçe ayrıldı. Fonun amacının ise kulüpleriyle üzerinde anlaştıkları maaşları alamayan ve maaşlarını düzgün bir şekilde alma şansı olmayan oyunculara finansal destek sağlamak olduğu ifade edildi.

Senin için hazırladığımız haberler