FIFA Tete davasını erteledi! Galatasaray aleyhine karar çıkabilir

Akın Ungan
27.06.2024 - 18:41 | Son Güncellenme: 27.06.2024 - 19:11

FIFA, Galatasaray'ın Shakhtar Donetsk'ten transfer ettiği Tete hakkında Ukraynalıların açtığı davayı erteledi. Galatasaray ve oyuncu aleyhine karar çıkabilir.

FIFA Tete davasını erteledi! Galatasaray aleyhine karar çıkabilir

Yeni sezon hazırlıklarına devam eden Galatasaray'da Tete gündemde. Sarı-Kırmızılılar'ın geçtiğimiz yaz transfer döneminde Shakhtar Donetsk'ten kadrosuna kattığı futbolcu için Ukrayna takımının açtığı davada bir gelişme yaşandı.

FIFA, Tete davasını erteledi

Sports Digitale'de yer alan habere göre FIFA, Shakhtar Donetsk'in Tete transferi hakkında açtığı davayı bugün karara bağlayacaktı. Fakat dava 11 Temmuz'a kadar ertelendi.

Resmi yazı gönderildi

Haberde Galatasaray ve Shakhtar Donetsk kulüplerine FIFA tarafından resmi yazının yollandığı belirtildi.

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek: "Şimdi sıra Avusturya'da"
Habere Git

Galatasaray ve Tete'nin aleyhine karar çıkma olasılığı yüksek

Ayrıca haberde FIFA'nın vereceği kararın Galatasaray ve Tete'nin aleyhine olabilme ihtimalinin daha yüksek olduğu kaydedildi.

Tete davası nedir?

Tete, FIFA'nın Rusya ve Ukrayna'daki yabancı futbolcular için 30 Haziran'a kadar tanıdığı tek taraflı sözleşme fesih hakkını kullanarak Shakhtar Donetsk ile sözleşmesini feshetmişti. Bonservissiz olarak Galatasaray'a imza atan Tete için Shakhtar cephesi dava açtı.

Galatasaray'dan dava açıklaması

Galatasaray'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) konu hakkında yaptığı açıklamada, "2023-2024 birinci transfer ve tescil döneminde sözleşme imzalanan profesyonel futbolcumuz Tete'nin eski kulübü Shakhtar Donetsk tarafından; oyuncu ile olan sözleşmenin kendileri tarafından haklı nedenle feshedildiğinin tespiti, Tete'nin ise sözleşmesinin haklı nedenle feshine sebep olduğu iddiasıyla, oyuncumuz ve şirketimiz aleyhine FIFA nezdinde başvuruda bulunulmuştur" denildi.

Senin için hazırladığımız haberler