FIFA’da İsrail’e yaptırım duruşması ertelendi

Akın Ungan
19.07.2024 - 10:13 | Son Güncellenme: 19.07.2024 - 11:16

Son dakika | Filistin Futbol Federasyonu'nun FIFA’ya başvurarak Gazze’de katliam yapan İsrail'e yaptırım talebinin duruşması ertelendi. İşte detaylar.

FIFA’da İsrail’e yaptırım duruşması ertelendi

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Filistin Futbol Federasyonu Tayland’da yapılan son kongrede FIFA’ya başvurarak Gazze’de katliam yapan İsrail'e karşı yaptırım uygulanmasını talep etmişti.

Ancak bu konudaki karar İsviçre’den gelen habere göre beklenenden uzun sürecek. Bu durum olimpiyat futbol turnuvasında İsrail takımının yer alabileceği anlamına geliyor.

Karar duruşması ertelendi

Dünya futbolunun patronu FIFA'nın, Filistin Futbol Federasyonu’nun İsrail Federasyonu’na yönelik yaptırımlara ilişkin talebi üzerine karar duruşması ertelendi. FIFA'dan bildirildiğine göre her iki taraf da sürenin uzatılmasını istedi.

İlgini Çekebilir
Flaş | Barış Alper Yılmaz Londra'da! Premier Lig devi devrede
Habere Git

Açıklamada “bu sürecin gerekli özen ve herhangi bir eksik yön kalmadan tamamlanması için daha fazla zamana ihtiyaç olduğu” belirtildi. Değerlendirme en geç 31 Ağustos'a kadar FIFA Konseyi'ne sunulacak.

İsrail olimpiyata katılabilecek

Kararın ertelenmesiyle birlikte İsrail'in erkekler olimpiyat futbol turnuvasına katılmasına izin verileceği de netleşti.

Filistin Futbol Federasyonu, Mayıs ayında Tayland'ın Bangkok kentinde düzenlenen FIFA Kongresi'nde "İsrail takımlarına karşı uygun ve acil yaptırımlar" talebinde bulundu.

Federasyon, yapılan başvuruda İsrail'i özellikle başta Gazze'de olmak üzere uluslararası hukuku ihlal etmekle suçluyor ve FIFA'nın insan haklarına ilişkin tüzüğüne atıfta bulunarak İsrail’e yaptırımlar uygulanmasını talep ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler