FIFA'dan Cengiz Ünder'i yıkan karar! Kimse bunu beklemiyordu

16.01.2022 - 11:20 | Son Güncellenme: 16.01.2022 - 16:39

Cengiz Ünder'in formasını giydiği Fransız ekibi Marsilya'ya transfer yasağı geldi. Milli futbolcunun satın alma opsiyonu da devreye giremeyebilir. İşte detaylar...

FIFA'dan Cengiz Ünder'i yıkan karar! Kimse bunu beklemiyordu

Papa Gueye transferi Marsilya'yı yaktı

Marsilya, Ligue 2'de mücadele eden La Havre kulübünden, 2020 yazında transfer ettiği Papa Gueye konusunda, İngiltere Premier Lig ekibi Watford ile anlaşmazlık yaşadı. Oyuncunun daha önce Watford ile ön sözleşme imzaladığı belirtilen transfer konusunda Marsilya, usulsüzlük ile suçlandı.

İki dönemlik transfer yasağı 

FIFA, Papa Gueye transferinde Watford'un haklı olduğunu açıkladı. Bunun cezai yaptırımı olarak ise Marsilya'ya 2 dönemlik transfer yasağı getirildi.

Cengiz kalmak istediğini açıklamıştı

Sezon başında İtalyan ekibi Roma'dan 500 bin Euro bonseris bedeli ve satın alma opsiyonuyla Marsilya'ya transfer olan 24 yaşındaki futbolcu, TF1 adlı televizyon kanalında yayımlanan Telefoot programında olası bir transferiyle ilgili soruya "%100 Olimpik Marsilya'da kalmak istiyorum" yanıtını vermişti.

İlgini Çekebilir
Cengiz Ünder: "Trabzonspor şampiyonluğu hakediyor"
Habere Git

Marsilya karara itiraz edecek

Marsilya formasıyla 21 maça çıkan ve rakip fileleri yedi kez havalandırırken, bir de asist yapan Cengiz'in sezon sonunda satın alma opsiyonu devreye girecek ve milli futbolcu Marsilya forması giymeye devam edecekti. FIFA'nın verdiği transfer yasağı kararının Cengiz Ünder'in durumunu etkileyip etkilemeyeceği merak edilirken, Marsilya'nın karara itiraz edeceği belirtildi.

Senin için hazırladığımız haberler