FIFA'dan flaş karar! Galatasaray ve Tete'ye dev ceza...

Akın Ungan
11.07.2024 - 19:04 | Son Güncellenme: 11.07.2024 - 19:08

Son dakika | FIFA, Shakhtar Donetsk'in şikayeti üzerine açtığı soruşturmada Galatasaray ve Tete transferi hakkında kararını verdi. İşte tüm detaylar.

FIFA'dan flaş karar! Galatasaray ve Tete'ye dev ceza...

Yeni sezon hazırlıklarına devam eden Galatasaray'da Tete davası gündeme geldi. Sarı-Kırmızılılar'ın geçtiğimiz yaz transfer döneminde Shakhtar Donetsk'ten kadrosuna kattığı futbolcu için Ukrayna takımının açtığı dava karara bağlandı.

FIFA'dan Tete kararı davası

Sports Digitale'de yer alan habere göre FIFA, Shakhtar Donetsk'in Tete transferi hakkında açtığı dava hakkında karar verdi.

Galatasaray ve Tete'ye 2.5 milyon Euro ceza

FIFA, Galatasaray ve Tete'nin "haksız sözleşme feshi" nedeniyle 2.5 milyon Euro ceza ödemesine karar verdi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın eski dünya yıldızı, Komençero'nun gizli ortağı çıktı!
Habere Git

Tete davası nedir?

Tete, FIFA'nın Rusya ve Ukrayna'daki yabancı futbolcular için 30 Haziran'a kadar tanıdığı tek taraflı sözleşme fesih hakkını kullanarak Shakhtar Donetsk ile sözleşmesini feshetmişti. Bonservissiz olarak Galatasaray'a imza atan Tete için Shakhtar cephesi dava açtı.

Galatasaray'dan dava açıklaması

Galatasaray'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) konu hakkında yaptığı açıklamada, "2023-2024 birinci transfer ve tescil döneminde sözleşme imzalanan profesyonel futbolcumuz Tete'nin eski kulübü Shakhtar Donetsk tarafından; oyuncu ile olan sözleşmenin kendileri tarafından haklı nedenle feshedildiğinin tespiti, Tete'nin ise sözleşmesinin haklı nedenle feshine sebep olduğu iddiasıyla, oyuncumuz ve şirketimiz aleyhine FIFA nezdinde başvuruda bulunulmuştur" denildi.

Senin için hazırladığımız haberler