FIFA'dan Giresunspor'a ceza! 2 dönem transfer yasağı...

Akın Ungan
27.06.2024 - 19:39 | Son Güncellenme: 27.06.2024 - 20:15

TFF 2. Lig'e düşen Giresunspor, Brandley Kuwas'ın alacaklarının ödenmemesi nedeniyle FIFA tarafından 2 dönem transfer yasağı aldıklarını açıkladı.

FIFA'dan Giresunspor'a ceza! 2 dönem transfer yasağı...

AJANSSPOR HABER

2023/24 sezonunda Trendyol 1. Lig'de beklenen performansı gösteremeyen ve küme düşen Giresunspor, zor bir dönemden geçiyor. Karadeniz ekibi FIFA tarafından transfer yasağı aldıklarını açıkladı.

Kuwas'ın sözleşme feshi FIFA'dan ceza getirdi

Kulüp tarafından yapılan duyuruda FIFA tarafından verilen transfer yasağının 2 dönem olduğu belirtildi. Cezanın gerekçe olarak ise Brandley Kuwas tarafından alacaklarının ödenmemesi nedeniyle tek taraflı sözleşme feshi gösterildi.

Giresunspor'dan açıklama

Giresunspor'dan yapılan açıklamada, "Kulübümüzün önceki dönem futbolcularından Brandley Kuwas’ ın sözleşmesini ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle haklı olarak feshetmesinden dolayı FIFA nezdinde ikame etmiş olduğu davada, kulübümüzün FIFA önünde daha önce de sözleşmesel ihlaller içeren 3 dosyanın daha bulunması sebebiyle “sportif ceza” olarak 2 transfer ve tescil dönemi transfer yasağı verilmiştir. Söz konusu karar 1 Mart 2024 tarihinde verilmiş olup, takip eden 2024-2025 futbol sezonu 1. Transfer ve Tescil Dönemi ile 2. Transfer ve Tescil Döneminde infaz edilecektir" denildi.

İlgini Çekebilir
FIFA transfer yasağı alan kulüpleri açıkladı! Samsunspor, Kayserispor...
Habere Git

Tüm borçlar ödense de 2 dönem transfer yapılamayacak

Açıklamada, "Söz konusu karar sebebiyle FIFA ve TFF nezdinde yer alan tüm borçlar ödense de kulübümüz yukarıda belirtmiş olduğumuz 2 dönem transfer yapamayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Senin için hazırladığımız haberler