FIFA'dan Süper Lig ekibi Konyaspor'a transfer yasağı! 3 dönem...

Ali Bozkurt
06.03.2024 - 14:16 | Son Güncellenme: 06.03.2024 - 19:01

Son Dakika Haberleri: Süper Lig takımlarından Tümosan Konyaspor'a FIFA'dan 27 Şubat tarihinden geçerli olmak üzere 3 dönem transfer yasağı geldi. Detaylar...

FIFA'dan Süper Lig ekibi Konyaspor'a transfer yasağı! 3 dönem...

Hüseyin ÖZKÖK- AJANSSPOR

Süper Lig takımlarından Tümosan Konyaspor'a FIFA'dan 27 Şubat tarihinden geçerli olmak üzere 3 dönem transfer yasağı geldi. Bu yasakla birlikte Süper Lig ekibi 2024/25 yaz ve kış transfer dönemlerinin yanı sıra 2025/26 sezonu yaz transfer döneminde de sorun yaşadığı oyunculara paralarını ödemediği takdirde transfer yapamayacak. 

Antalyaspor da hala yasaklı

Bir diğer Süper Lig ekibi Bitexen Antalyaspor'un da 29 Ocak gününden bu yana FIFA'dan 3 dönem transfer yasağı bulunuyor. Son olarak İsrailli oyuncu Jehezkel ile sorun yaşayan kırmızı beyazlı kulübe bu oyuncu ile olan ihtilafına bağlı olarak ceza gelebilir. 

Konyaspor'dan resmi açıklama

Konu hakkında açıklama yapan Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Yunus Derebağ, "Bu ceza sportif bir ceza değil. Daha önceki dönemlerde oyuncuların FIFA'ya açtıkları davalar bugün FIFA tarafından onandı ve bizim önümüze geldi. 

"Ödemeleri yaparak transfer tahtamızı açacağız"

Bu olay abartılacak tarzda bir olay değil. 3 dönem denmesi de 3 dönem boyunca futbolcuların alacaklarını ödemediğimiz takdirde futbolcuların tekrar dava açabilecek olması. Biz en kısa sürede bahsi geçen ödemeleri yaparak transfer tahtamızı açacağız" dedi.

Konyaspor, Adana Demirspor ile karşılaşacak

Son lig maçında Pendikspor'u deplasmanda 2-0 yenen Konyaspor, bir sonraki maçını 9 Mart Cumartesi günü saat 16.00'da Adana Demirspor ile sahasında oynayacak.

Ligde 14. sırada

Yeşil-beyazlı takım ligde 28 maç sonunda elde ettiği 31 puanla 14. sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler