FIFA'nın transfer kuralları yasa dışı ilan edildi!

04.10.2024 - 22:31 | Son Güncellenme: 04.10.2024 - 22:57

Avrupa Adalet Divanı'ndan eski Chelsea ve Arsenal oyuncusu Lassana Diarra'nın FIFA'ya açtığı davaya destek geldi.

FIFA'nın transfer kuralları yasa dışı ilan edildi!

AJANSSPOR - HABER

Lassana Diarra, Avrupa çalışma yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle FIFA'ya dava açmıştı. Avrupa'nın en yüksek mahkemesi Avrupa Adalet Divanı'ndan ise yeni bir hamle geldi.

Diarra, FIFA'ya dava açtı

Lassana Diarra, 2014'te maaş anlaşmazlığı nedeniyle o dönemki ekibi Lokomotiv Moskova'da antrenmanları 'boykot' ettiği gerekçesiyle 16 milyon İngiliz Sterlin'i ceza aldı. Diarra cezasının onaylanmasının ardından FIFA'ya dava açtı.

Ceza 8 milyona düşürüldü

16 milyon İngiliz Sterlini ceza alan Lassana Diarra, Spor Tahkim Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Başvurunun incelenmesinin ardından Diarra'nın cezası 8 milyon İngiliz Sterlini'ne indirildi.

İlgini Çekebilir
FIFA'dan Filistin'e yanıt! "İsrail devam edecek..."
Habere Git

FIFA, Avrupa çalışma yasalarını mı ihlal etti?

Lassana Diarra'nın aldığı ceza daha sonrasında Avrupa Adalet Divanı'na kadar gitti. Diarra'nın avukatı Jean Louis Dupont ise FIFA'nın, oyuncuya başka bir kulübe katılma ve profesyonel haklarını kullanma olanağı sağlayacak Uluslararası Transfer Sertifikası vermeyi reddettiğini ve Avrupa çalışma yasalarını ihlal ettiğini ileri sürdü.

FIFA'nın kararları yasa dışı ilan edildi

Avrupa Adalet Divanı'nın konu hakkındaki kararı ise belli oldu. Kararda; FIFA'nın mevcut düzenlemelerinin 'kişilerin serbest dolaşımı' hakkındaki Avrupa Birliği hukukuna aykırı olduğu belirtildi. Mahkemenin konu hakkındaki kararında şu ifadelere yer verildi: "Bu kurallar, söz konusu oyuncular ve onları istihdam etmek isteyen kulüpler için önemli yasal riskler, öngörülemeyen ve potansiyel olarak çok yüksek mali riskler ve büyük sportif riskler getirmektedir. Bunlar bir araya geldiğinde ise söz konusu oyuncuların uluslararası transferlerini engelleyecektir."

Senin için hazırladığımız haberler