FIFA'nın yaptırımı sonrası One love pazubandı takılmayacak

Feride Kara
21.11.2022 - 14:28 | Son Güncellenme: 21.11.2022 - 14:38

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda FIFA'nın One love pazubandı takan takım kaptanlarına sarı kart vereceği haberi üzerine beş ülke bu kararlarından vazgeçti

FIFA'nın yaptırımı sonrası One love pazubandı takılmayacak

AJANSSPOR HABER

2022 Dünya Kupası Katar ile Ekvador arasında oynanan maçla başladı. Ancak turnuva başlamadan önce tartışma konusu olan One Love pazubandı bugün yapılan açıklamalarla son buldu. 

FIFA ceza verecek

FIFA'nın pazubandın takılması halinde ceza vereceği ve takım kaptanlarının kart görebileceği ve hatta oyundan atılabileceğini net bir şekilde ilettiği bildirildi. Turnuva öncesinde One Love bandlarını takacaklarını açıklayan ülkeler Belçika, Danimarka, Almanya, Hollanda ve İsviçre bu kararlarından vazgeçti. 

Kaptanlarımızdan bunu yapmamalarını istedik

Bu kararın ardından karardan vazgeçen ülkelerin federasyonu ortak bir bildiri yayınladı ve "FIFA bu pazubantların sahada takılması halinde ceza verileceğini net bir şekilde iletti. Ulusal federasyonlar olarak oyuncularımızı kart da dahil ceza alacakları bir konuma sokamayız. Doayısıyla kaptanlarımızdan bunu yapmamalarını istedik" ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
Katar'da kriz katarı! FIFA'dan kaptanlara son dakikada golü
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler