FIFA'nın yeni planı için açıklama! Ligler...

15.04.2020 - 09:01 | Son Güncellenme: 15.04.2020 - 09:06

FIFA, futbolda sezonun geri kalan bölümünün tamamlanmasını istiyor. Bu konuda FIFA, önceliğini belirledi. FIFA nasıl bir plan yaptı? Önce ligler mi başlayacak, Avrupa maçları mı? Bu konuda flaş bir açıklama geldi.

FIFA'nın yeni planı için açıklama! Ligler...

Koronavirüs salgını sebebiyle tüm dünyada önemli spor organizasyonlarına kesinti geldi. Futbolda FIFA'nın sezonun geri kalan bölümüyle ilgili atacağı adımlar merak konusu. FIFA'nın, 22 Nisan tarihinde yapacağı toplantı son derece önemli. FIFA'nın planı ne? İşte detaylar...

FIFA'nın önceliği sağlık

AJANSSPOR

FIFA, sağlık ve güvenliği öncelikli olarak tutuyor. 5 büyük lig başta olmak üzere tüm liglerle ilgili sezon tamamlansın isteniyor. Ancak; yerel yetkililerin dedikleri gözardı edilmiyor.

Tüm liglerin aynı anda başlaması imkânsız

Takımların antrenmanlara devam etmesinin bile zor olduğu bir dönemde Avrupa'da tüm liglerin aynı anda başlaması öngörülmüyor.

Kritik toplantı 22 Nisan'da

22 Nisan tarihinde Avrupa'daki 55 üye federasyonu temsilcileriyle yeni bir videokonferans toplantısı yapılacak. Orada alınacak kararlar tüm federasyonlara iletilecek.

"Sağlık, ligi tamamlamak ve Avrupa Kupaları"

FIFA yöneticisi Evelina Christillin, "Avrupa Kulüpler Birliği ve UEFA ile birlikte çalışıyoruz. Bir yol haritası hazır. Öncelik sağlık, sonra ligi tamamlamak, en son da amacımız Ağustos ayında Avrupa Kupalarını noktalamak" ifadelerini kullandı.

Kulüplere ekonomik yardım

Ayrıca Evelina Christillin, "Daha büyük, daha karmaşık bir problem var ancak başkan Gianni Infantino, bu periyotta ekonomik olarak sorun yaşayan tüm kulüplere yardım edileceğini daha önce duyurdu, gerekli destek verilecek" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler