FIFA'ya göre MHK Başkanı Barış Şimşek!

30.05.2021 - 17:31 | Son Güncellenme: 30.05.2021 - 18:39

Dünya futbolunun patronu FIFA’nın resmi sitesinde, Merkez Hakem Kurulu Başkanı pozşsyonunda Serdar Tatlı yerine Barış Şimşek görünüyor. İşte detaylar...

FIFA'ya göre MHK Başkanı Barış Şimşek!

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Milliyet Gazetesi'nden Cemal Ersen'e yaptığı açıklamaların bir bölümünde MHK Başkanı Serdar Tatlı ve ekibinin çalışmalarından memnun olduğunu ifade etmişti. Ancak TFF Başkanı'nın çalışmalarından memnun olduğu Serdar Tatlı, özellikle Avrupa ülkelerindeki profili en düşük MHK Başkanı. Geçtiğimiz yıl Serdar Tatlı göreve getirildikten sonra 31 Ağustos günü Ajansspor'da yazdığım “TFF yerel kalmayı seçti” yazımda da bu konuyu detaylandırmıştım.

 

Serdar Tatlı MHK Başkanlığı'nda da FIFA olamamış 

Öyle ki, İngiltere, Fransa, Portekiz, İtalya, Almanya, İspanya, Rusya, Hollanda gibi büyük futbol ülkelerinin MHK Başkanlarının tamamı FIFA eski hakemi oldukları gibi, halen UEFA ve IFAB gibi kurumlarda da görev yapıyorlar. TFF çatısı altında görev yapan MHK Başkanı Serdar Tatlı aktif kariyerinde FIFA hakemi olamamıştı. Açıkça FIFA sitesinde daha yeni fark ettim ki, Serdar Tatlı MHK Başkanı olarak da “FIFA” olamamış.

FIFA’nın internet sitesinde ilginç detay

Dünya futbolunun patronu FIFA'nın internet sayfasında üye ülkelerin federasyonları hakkında bilgilere yer verilir. Bu bilgiler içinde yönetim kademesinde yer alan görevlilerin isimleri listelenir. Listede MHK Başkanları “Referee Coordinator” olarak belirtilir. 

Serdar Tatlı’nın yerine Barış Şimşek 

FIFA sitesinde Türkiye Futbol Federasyonu ile ilgili bilgiler açıldığında listelenen yöneticilerin isimleri içinde Referee Coordinator olarak MHK Başkanı Serdar Tatlı'nın değil ilginç bir şekilde Barış Şimşek'in adı yer alıyor. Oysa diğer tüm ülke federasyonlarının bilgilerinden yer alan isimler o federasyonların, bizdeki adıyla, MHK başkanları. 

Tatlı yabancı dil bilmediğiden mi? 

Bunun nedenini tam olarak bilemiyoruz. TFF'nin herhalde bir açıklaması olacaktır. Ancak tahminen Serdar Tatlı'nın lisan bilmemesinden dolayı TFF, uluslararası ilişkilerde Barış Şimşek'in muhatap alınmasını istemiş olabilir.

 

Senin için hazırladığımız haberler