Fikret Orman basın toplantısı düzenledi! Şenol Güneş...

24.10.2018 - 14:18 | Son Güncellenme: 24.10.2018 - 17:18

Fikret Orman basın toplantısı düzenledi! Şenol Güneş...

Beşiktaş'ta başkan Fikret Orman ve Şenol Güneş basın toplantısı düzenledi. Fikret Orman ve Şenol Güneş'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın açıklamaları şu şekilde:

Medyada birçok konuda hakkımızda konuşuldu. Onun için toplantı yapmak ihtiyacı duyduk.

İkimiz yan yanayken kimin ne soracağı varsa sorsun da cevaplayalım dedik. Hoca mutsuz, milli takıma gitmek istiyor bunlar da konuşulan konular. Hoca TL sözleşme istemiyor, hoca paragöz... Bunları hepimiz buradayken konuşalım istedik.

3.5 senedir Şenol Hoca ile beraber çalışıyoruz. Hoca ile çalışma isteğimiz eskiden beri gelen bir şeydi. Ben, Şenol Abiyi tanıdığımda 1980 yılıydı. Bu 3.5 senede Şenol Hoca bize gelip de, 'Benim paramı ödeyin' demedi. Bu tarz diyaloglar aramızda geçmedi.

Hocamızın kamuoyunda oyuncularımızda olmak üzere 'Paragöz' algısı yapılıyor. Bu tarz problemler olmadı. Aramızda hiçbir zaman para muhabbeti geçmedi. Hocamız, 'Oyuncularım bana para konusunda gelmesin, onların ödemesini yapın. Mevcut futbolcuların önce parasını ödeyin, sonrasında transfer yaparız' demiştir.

Geçen seneyle alakalı ödemelerimizi Ağustos ayında yaptık, Hocamız, Milli takıma gitmek istiyor muhabbeti var. 2 yıl önce Milli takım teklifi gelmişti, bizim reddetmemizin sebebi; ikisini bir arada olacak olmasıydı. Hocamız bize 'Aklım Milli takımda kaldı' demedi.

"Sorunları çözecek olan kişiler biziz"

Ben de mutsuzum. Bizim işimiz Beşiktaşlı arkadaşlarımızı mutlu etmek. Sorunları çözecek olan kişiler biziz. Başarısızlık varsa da bizimdir. Hep birlikte işlerimizi iyi yapmak istiyoruz. Geçen sezon çok başarılı Şampiyonlar Ligi geçirdik. Fakat ligi kimsenin beklemediği bir sıralamada tamamladık.  En sevmediğim laftır; arkasındayım, önündeyim....

Arada kavgalar da olabilir. Farklı düşünmeler her ailenin içinde olur. 3.5 senelik ilişki olduğu için o ilişkide bazı şeyler olabilir. Biz de emek vererek işimizi iyi yapmaya çalışıyoruz. Ülkemizde bir sıkıntı yaşıyoruz. Mayıs ayından itibaren %50'lik bir döviz artışı var, ödemelerimizi TL üzerinden yapıyoruz. Yönetimi devraldığımızdan beri aldığımız mali tablo ortadır. Borçlar konusu yeni bir sıkıntı değil.

Biz burada mutlu olmak ve mutlu etmek için buradayız. Biz, bizim kültürümüzü yaşayan insanlarla yolumuza devam edeceğiz. Görev süresi 2019'da bitiyor. 3 senelik mi, yoksa 2 yıllık mı yapalım? O dönemde konuşuldu. Aramızda güven problem oluşmaz.

Yönetimden Şenol hocayı istemeyen kimse yok. Bana böyle bir şey gelmedi. Ha olamaz mı? Olabilir. O da basıp istifasını ayrılabilir.

"Teknik konular benim işim değil"

Teknik konular benim işim değil. Ama aldığımız skorlardan memnun değiliz. Beşiktaş takım olarak iyi bir görüntü sunmuyor. Çözmek bizim işimiz biz çözme gayreti içinde çalışacağız. Takımımızın çoğu yabancı olmaya başlayınca Guti ismini hocamıza teklif ettik, hocamızın onayı olmadan kimse kapıdan içeri giremez.

Guti'nin Real Madrid'e gitmesiyle alakalı bize bir şey gelmedi. Giderse de büyük gurur duyarız. Guti de o mevkiye layık bir çocuk, onun için burada çalışmasını istedik.

Biz, bugüne kadar hiçbir futbolcumuzla sözleşme konusunu konuşmadık. Bundan sonra konuşuruz. Kişiler hata yapabilir, kurumlar hata yapmaz.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in basın toplantısındaki açıklamaları ise şu şekilde:

Gereksiz bir gündem. Sezon sonu oturur konuşuruz. Beşiktaş'ta olmaktan mutluyum, başkan da benim burada olmamdan mutlu. Eğer bir sorun olursa oturur konuşuruz ama böyle bir gündem yok.

Ben buraya çakılı kalmayacağım. Yaşım belli, ömrüm belli. Beşiktaş'tan nice antrenörler geçti. Spekülasyonlar gereksiz. Para almadığımı söylüyor başkan, ben almadığımı söylemiyorum. Bu sorun oluyor.

Toplantının ardından poz veren Fikret Orman, 'Hocam tokalaşalım' dedi, Şenol Güneş ise, "Yarın diyecekler ki, 'Yalandan görüntü verdiler.'"

Senin için hazırladığımız haberler