"Fikret Orman göz göze gelecek ve..."

10.05.2017 - 12:23 | Son Güncellenme: 10.05.2017 - 12:23

"Fikret Orman göz göze gelecek ve..."

AJANSSPOR ÖZEL - Türkiye’nin spor ekranı S Sport’ta yayınlanan Sabah Sporu Extra programında gündemdeki gelişmeler masaya yatırıldı. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı programda Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, çarpıcı ifadeler kullandı.

Talisca'nın savunmasını Fikret Orman yapacak...

Bizde her şeyi başkan biliyor, tesisleşme, mali işler, futbol şubesi… Hukuk departmanı başkanı eksikti o da oldu. Fikret Orman'ın Talisca'ya savunma yapmasının tek bir izahı var. Kurulu baskı altına almak. Fikret Orman oraya gidip bazı isimlerle göz göze gelecek ve "benim sayemde buradasınız" bakışı atacak.

"Kurullar, lobi savaşlarına sahne oluyor"

Bu kurullar lobi güçleriyle oluşuyor. Bu kurullar, lobi savaşlarına sahne oluyor. Kurullar bu güç savaşına göre şekillenince, çıkan kararlar formaya göre oluyor. Neye göre Talisca'ya 2-5 maç ceza verilir? Talimatlara ve bu tip durumlardaki emsal kararlara bakılır. Emsallerde de sıkıntı var. Volkan Babacan'ın bir muhabirin boğazını sıkmasına sportmenliğe aykırı hareket dediler.

"Talimatlar, spor hukuku ve kamuoyu vicdanı paramparça"

4-5 futbolcunun bir kişiyi dövmesine kavga dediler. Cezaları indire indire; paramparça ettiler talimatları da, spor hukukuna da, kamuoyu vicdanına da. Şimdi Talisca'ya 4-5 maç ceza gelse ve Başakşehir şampiyon olsa... Fikret Orman işte bu yüzden gidiyor savunmaya.

"Aboubakar, panik transferi"

Mario Gomez'in yerini Aboubakar doldurmadı, Cenk ve Talisca doldurdu. Talisca kalsın derler, aman Aboubakar kalsın diye uykusu kaçan Beşiktaşlı olduğunu sanmıyorum. Aboubakar 3.3 milyon alıyorsa Talisca'nın 4 istemesi lazım. Yine de alçak gönüllü davranıyor. Aboubakar panik transferi. Puan başına 4 bin euro verilmiş Aboubakar'a. Bu parayı neden Aboubakar'a verirsin ki? Quaresma'ya ver, Talisca'ya ver, Babel'e ver.

Beşiktaş'ın golcüsü Cenk hakkında...

Cenk Tosun'un performansı o kadar kötü değil. Birinci forvet Cenk'tir, Aboubakar değil. Bir babanın oğlu (Cenk) adına açıklamalarda bulunmasına gerek yok, bir açıklama yapılacaksa bunu Beşiktaş yapar. Beşiktaş hiçbir futbolcusunun hakkını yedirmez. Babalar çıkmaz gazetelere. Bu yarın öbür gün Cenk'in üzerinde de baskı yaratır.

Galatasaray'da Genel Kurul olacak mı?

Bugün acaba kaç Galatasaraylı Dursun Özbek'in aldığı yeni kararların Galatasaray'a faydalı olacağını düşünüyor? Dursun Özbek olaylara el attı diye içi rahatlayan Galatasaraylı var mıdır? Galatasaray'da 1600 kişinin tek tek notere gidip, olağanüstü genel kurul için imza vermesi gerekiyor.

1600 imza toplanabilir mi?

Dursun Özbek'in tek artısı mali konulardaki tutumu. Bunu takdir ederek olağanüstü genel kurul yakışmaz diyenler var. 1500 imza gelsin. 100 kişi yarım saatte bulunur ama o imzalar hayal. İnsanlar imza atarım da arkadam kimse gelmez, sonra halim ne olur diye düşündüğü için imza toplama işi zor.

Şampiyonlar Ligi ve Cüneyt Çakır...

Juventus artık Avrupa'da kare asa girdi. Real Madrid-Juventus finali yardırganacak bir final değil. Risk almak zorunda oluşu, Atletico Madrid'in oyun anlayışına ters. Güzel bir maç olursa, Cüneyt Çakır'ın işi zor.

Senin için hazırladığımız haberler