Fikret Orman için olay sözler: "Kabadayı kabadayı masaya yumruk vurmak..."

25.12.2018 - 15:11 | Son Güncellenme: 25.12.2018 - 18:11

Fikret Orman için olay sözler: "Kabadayı kabadayı masaya yumruk vurmak..."

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Üyesi Avukat Ali Rıza Dizdar, siyah-beyazlıların gündemine dair açıklamalar yaptı. Dizdar, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ı eleştirerek, ”Kabadayı kabadayı masaya yumruk vurmak, hodri meydan demek başkanlık sıfatına yakışmıyor” diye konuştu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ali Rıza Dizdar’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Mevcut tablonun esas sorumlusu kim ya da kimler?

Beşiktaş’ın şu anda olduğu pozisyondan elbette memnun değilim. Tabi ki Beşiktaş sevgimiz ve kulübe bağlılığımız sonsuzdur. 4-1’lik yenilgi sonrası, takım elbisemi giydim, rozetimi, kravatımı taktım, siyah-beyaz mendilimi cebime koyup çıktım. Başımız diktir. Şu anki tablodan kim sorumlu? Önce teknik kadroya, çalıştırıcılara, futbolculara bakılır. VAR varmış, hakem hataları, şanssızlık varmış bunlar faso fiso.

"Takviyeler yapılırsa Beşiktaş yukarıya çıkar"

Beşiktaş geçmiş dönemde de gerilere düştü. Ama yine toparlandı. Bir zamanlar 13 puan öndeyken Fenerbahçe şampiyon oldu. Alınacak 2-3 galibiyet bile sizi yukarıya taşıyabilir. Ligin ikinci yarısında dünyanın en iyi futbolcularını getirseniz bile başarı sağlayamazsınız. Ligimizi tanıyan futbolcularla takviyeler yapılması lazım. Bu takviyeler yapılırsa bence Beşiktaş yukarıya çıkar.

Şenol Güneş'e Karius eleştirisi

Şenol Güneş ile yönetim arasındaki problem varsa onların sorunudur. Ayrıca ben öyle bir sorun görmüyorum. Taraftarların sevgisi büyük. Eleştiriler de olabilir. Şenol Güneş’i Karius konusunda eleştiriyorum. Onun yerine Utku oynasın diyorum. Kalenin sol direğine sağ elle uçan bir kaleci her zaman gol yemeye mahkumdur. Alışmış. Genelde de gol yiyor. Bu konuda eleştirim olabilir. Yönetim ile Güneş arasında sorun varsa kendi arasında halledebilmesi gerek. Ama halledemiyorlarsa bu kötü bir durum.

"Önce yönetimin yakasına yapışırdım"

Yönetimin suçu ya da kabahatini ben Divan Kurulu’nda, Mali Genel Kurul’da konuşurum. Şu ana kadar gördüğüm hususlarda ağır eleştiriler yapacağım. Ben bir Divan Kurulu Üyesi olmasaydım, bir taraftar olarak önce yönetimin yakasına yapışırdım. “Sen getirdin bu hale” derim. “Hoca bir şey istiyor aldırmıyorsun, hoca satmak istiyor sen tutuyorsun” derdim. Eleştirileri genel kurullarda yapmam gerekiyor. Bu şekilde hissediyorum.

"Kabadayı kabadayı masaya yumruk vurmak başkanlık sıfatına yakışmıyor"

Biz susuyorsak haddimizi bildiğimiz için, üye olduğumuz için susuyoruz. Beşiktaş’ın milyonlarca taraftarı var. Milyonların önünde yönetim kurulunun nasıl konuşacağını bilmesi lazım. Fikret Orman yayına çıkıyor ve hodri meydan diyor. Sen başkan sıfatıyla yayına çıkıyorsun. Bir başkan düelloya davet eder mi hiç? Bu yönden Fikret Orman’ı eleştiriyorum. Milyonların önüne çıkıp neden hodri meydan diyorsun? Kabadayı kabadayı masaya yumruk vurmak başkanlık sıfatına yakışmıyor. Bu eleştiriyi yapıyorum. Çünkü başkan bana bu fırsatı verdi.

"Süleyman Seba, kamunun önünde böyle konuştu mu?"

Kulübün iç meselelerinin kamuya açılmaması lazım. Açarsan kamuoyu ağır sözler söyleyebilir. Süleyman Seba, kamunun önünde böyle konuştu mu? Gazi Akınal herhangi bir konuşma yaptı mı? Ya da Rıza Kumruoğlu, Mehmet Üstünkaya… Kamunun önünde kabadayı gibi konuştular mı? Sen böyle konuşursan, kamu sana saldırır, Beşiktaşlılar da seni koruyamaz.

"Matruşkalardan çıkmayan bir başkan adayı çıkacak"

Matruşkalardan (Rus yapımı bir oyuncak bebek türü) çıkmayan bir başkan adayı çıkacak. Süleyman Seba’dan sonra hep kendi içlerinden çıktı. Serdar Bilgili, Yıldırım Demirören, Fikret Orman çıktı. Ahmet Nur Çebi diyorlar. Olmaz. O da matruşka. Muhalefet birleşmek zorunda. Demokratik bir birleşme olacak. Kısa değil, uzun vadeli yönetim kurulu hazırlığı yapılmalı. Beşiktaş’ın sürekli yukarıda kalmasını, borçtan kurtarma çabası içinde olduğunu hissettirmeyecek, taraftarla sevgi bağını kaybetmeyecek bir yönetim lazım.

Senin için hazırladığımız haberler