Fikret Orman, merak edilenleri yanıtladı! Vida, Gomez, Sosa ve daha fazlası...

20.11.2017 - 16:31 | Son Güncellenme: 20.11.2017 - 16:31

Fikret Orman, merak edilenleri yanıtladı! Vida, Gomez, Sosa ve daha fazlası...

Fikret Orman, TRT Spor'da yayınlanan Basın Tribünü programına konuk oldu. Beşiktaş Başkanı Orman; Fatih Doğan, Bahri Havadır ve Meriç Müldür'ün sorularını yanıtlladı.

Orman, programda Beşiktaş ve spor gündeminde yer alan gelişmeler hakkında görüş bildirdi.

Fikret Orman'ın açıklamalarından Ajansspor.com'un derledikleri şu şekilde:

"Beşiktaş, çeyrek final oynar"

"Porto maçı çok ilgisi yüksek ve bizim için önemli bir maç. Şu ana kadar bütün biletler satılmış. Hayırlısı olsun. Beşiktaş, Avrupa'da üst düzey maçların tecrübesine sahip bir takım. Yarın maç çok önemli. Çok büyük şanssızlık olmadığı sürece bu gruptan çıkacağız. Beşiktaş'ın belirli bir vizyonu var. Dünyanın her tarafında taraftarı olan kulüp olmak önemli. Beşiktaş'ın çok tecrübeli bir kadrosu, Dünya Kupası ve Avrupa tecrübesi olan hocası var. İyi bir kura da gelirse Beşiktaş, çeyrek final oynar. Buralara bizim yaptığımız çabaları gören insanların duasıyla geldik. Galatasaray bunları 2000'li yıllarda yaptı. Ben de o dönem yöneticiyken dua etmiştim. Bunlar iyi şeyler."

Aboubakar ve Gomez yorumu

"Aboubakar'ı aslında almak istedik. O da bizimle kalmak istedi. Rakip takımın oyuncusu olarak geçen maçta bizim soyunma odamıza gelmesi de en önemli göstergesidir. Hayatta her şey istediğiniz gibi olmuyor. Gomez'in de kalması da istemiştim ama olmadı. Bizim alabileceğimiz riskler vardı ve onları almadık."

Divan toplantısında yapılan açıklamalar

"İç bünyede yapılan şeyleri çok anlayışla karşılayamıyorum. Örnekler de verdim. Bugünlere kolay gelmedik. Herkes başkanına ve yönetime inanır. Çok problem değil ama kongre üyelerinin içerisinde bazı kişiler var. Ne hizmetler yapıldığını da herkes biliyor. Beşiktaş ile maddi ilişkileri olan şeyler de var. Maddi problem zannediyor herkes ama öyle değil; menfaatler var. Taraftarla olan, kongre üyeleri ile olan ya da sosyal medyadan yazanlar var. Bunları kırmak kolay olmadı. Hayat sosyal medya üzerinden dönüyor. 'Çete kuruyormuşuz' böyle bir şey nasıl olabilir? FETÖ ile ilgili de yazıyorlar. Hepsi yalan. Bunlar ile algı yaratmaya çalışıyorlar. Reza Zarrab'ı iki kez gördüm, bir kombine sattık. Kanada'da şirketleri falan var. Tayfun Aktaş diye birine ev satmışız. Benim adamı görmüşlüğüm yok. Zekeriya Öz'ün daire falan aldığı yok. Beşiktaş iyi gidiyor ve iyi gittiği sürece yeni bir şeyler çıkarıyorlar. Benim için 'Amerika'ya gidemez.' diyorlar. Daha dün Amerika'dan geldim. Ben gizli biri değilim ki? Böyle şeyler olsa dava açılır. Bodrum'da orman yakılmış ben oraya otel yaptıracakmışım. Bulan varsa gelsin!"

Takım gelirleri

"Dünya çapında reklam yapmak isteyen sponsorlar büyük takımlara gidiyor. Beko; Beşiktaş ve Barcelona'ya sponsor. Beşiktaş'ın sırtına iyi bir ücret ödüyorlar. Barcelona'nın koluna Beşiktaş'ın 4-5 misli ödüyorlar. Dünya çapında gelir olması lazım. Bir televizyon açıldığı zaman dünyanın her yerinde maçının izlenmesi gerekir. Biz bunu gerçeğe dönüştürüyoruz. Dünya çapında bir kulüp olmak için büyük gelirler gerekiyor. THY, Beşiktaş'ın sponsorudur. THY'nin uçuş fiyat listesi var. Bize de ve diğer bütün takımlara da yüzde 50 indirim yapıyorlar. Bunun karşılığında da loca alıyorlar, bunun karşılığında bazı şeyler veriyoruz."

Euroleague eleştirisi

"Yaz başında Euroleague ile ilgili fikirlerimi söyledim. Euroleague çok başarılı bir organizasyon. Fenerbahçe'nin başarısı çok büyük bir başarı; başarısını küçümsemiş de değilim. Benim eleştirim şirket ile ilgili. THY oraya sponsor. Euroleague'i bir şirketin yönettiğini ve seçilme kriterinin doğru olmadığını ifade ettim. 'Hırsızlık' ifadesini kullandım ama o gün oruçluydum. Şimdi olsa söylemezdim ama o anlamda söylerdim. Ligin birincisini almayacaksın. Doğuş sponspor oldu, onu alacaksın. Bunun kriterini kim kurdu? İspanyol şirket. Burası NBA değil; Euroleague. Sponsorlukları alıyorsunuz ama bu kime gidiyor? Kulüpler almıyor. Buna bir gelir ve havuz vardır ona göre yaparsınız. Aynı Şampiyonlar Ligi'nde olduğu gibi. Euroleague için 20-30 milyon euro para harcıyorsunuz, parayı şirket alıyor. Euroleague bizim ilgi alanımız. THY ile ilgili bir şey demiyorum ki. Türk Hava Yolları, 'Beşiktaş ile çalışmak istemiyoruz.' dedi. Çalışmak istemiyorlarsa, istemezler. Biz ülkeyi temsil ediyoruz. Biz ülkenin gururu olan bir kulübüz. Bu kulüpler, ülkenin malıdır."

Amatör branşlar

"Beşiktaş kar ediyor ama amatör şubeler, kulübe zarar ettiriyor. Basketbolda Ufuk Sarıca ve ekibine çok güveniyorum ama taraftarlardan ilgi görmüyor. Rekabete gelince ya da derbilerde ilgi görüyor. Amatör branşların gelirleri yok. Bulunan sponsporluklar da taraftar olmanın getirdiği sponsorluklar. Bu basketbol için değil, diğer branşlar için geçerli."

Cenk Tosun'a teklif var mı?

"Mbappe diye bir oyuncu var ve marka değeri sayesinde o kadara satılıyor. Cenk Tosun'un bedeli yok. (Gülüyor) Bu sezon kadromuzda ve sevdiğimiz bir çocuk. Bizim onu satma niyetimiz yok. Şarlar Beşiktaş ve oyuncu için oluşursa o gün itibarıyla konuşuruz. Gazetelerde 150-200 veriyorlar gülüyorum. Şu ana kadar resmi gelen bir teklif yok."

"Buradan Beşiktaş'a vurmak ayıp oluyor"

"Beşiktaş'ta kibir yoktur. Beşiktaş'ın belli bir çizgisi var. İki büyüğü birbirine kardeş yapmışken, taraftar da biraz övünüyor. Rakiplere saygılı bir kulüptür. Buradan Beşiktaş'a vurmak ayıp oluyor. Bizim büyüme stratejilerimiz var. Beşiktaş taraftarının övünmesine laf söylemek yanlış. Büyüyeceksek halbuki hep beraber büyüyelim. Galatasaray'ın yurt dışında olmasından gurur duyarım. Burada küçüleceğimize orada büyüyelim. Daha yüzde 3-4'teyiz. Daha çok çalışmamız lazım."

"Talisca ve Lens'in bonservisini almak istiyoruz"

"Bizim büyüme stratejimize uyarsa transfer yapmak istiyoruz. Pepe öyle bir oyuncudur. Talisca ve Lens'in bonservisini almak istiyoruz."

Van persie önemli kariyeri olan bir oyuncudur. Başka kulüpte olan oyuncu ile ilgili yorum yapmak istemiyorum. Sakatlıkları var ve Allah acil şifalar versin."

Vida gelecek mi?

"Talisca'nın bir sezonluk sözleşmesi var. 6 ay geçtikten sonra istediğiniz fiyata sözleşme imzalayabilirsiniz. Burada oyuncunun isteği çok önemli. Oyuncu kalmak isterse, ki istiyor. Vida da ilgilendiğimiz ve beğendiğimiz bir oyuncu. Sözleşmesi  1 Ocak'ta bitiyor. 6 ay kalan oyuncuya neden 10 milyon euro verelim? İşin mantığı yok. Gelecek mi, bakacağız."

Tosic'e teklif var mı?

"Tosic için bana gelen bir teklif yok."

Yabancı kuralı değerlendirmesi

"Yabancı kuralı bir denklem değil. Bunu sadece yabancıya bağlarsak yanlış yapmış oluruz. İki sene önce değiştinde 5 yabancı sahada vardı; 3 oyuncu da kulübede vardı. O zaman Türkiye, dünya şampiyonu muydu? Türk Milli Takımı'nda sorun var. Oyuncu yetiştiremiyoruz. Şimdi Şampiyonlar Ligi prosedürü değişti. Şimdi Türkiye'den 2 takım zorlanıyor. Marka değerini artırıp 3-4 takımla gitmemiz gerekiyor. Biz oyuncu yetiştiremiyoruz. Cenk, Tolgay, Caner artık yetiştiremiyoruz. Biz eskiden mahallede top oynardık. Şimdi herkes internet başında. Yeni bir yapılanma olmadığı sürece bu işi çözmek çok çok zor. 10 yabancı olacaksa niçin olacağı belli olmalı. Arkasını doldurmak önemli."

Tesis değerlendirmesi ve Mitrovic yorumu

"Bir tek Fulya ile antrenman yaparak bu iş olmaz. Akademi olması gerekiyor. Futbol ile ilgili insan gücü bulmak çok çok zor. Futbol kökenli kişilerin çoğu teknik direktör olmak istiyor. Strateji için sahaları yapabilirsiniz ama profesyonel kadroları yapmak zor. Ben ve Metin de amatörüz. İş iyi olduğu zaman Allah'tan; kötü aldığı zaman bizden. Mitrovic asla hata değil. Doğru bir transfer olduğunu herkes görecek. Vida ile Hırvatistan'da aynı oynuyor. Belki bizde de oynar."

Aziz Yıldırım ile ilişkiler

"Bütün camialarla saygı çerçevesi içinde iyi geçinmeye çalışıyoruz. Burası bir kum torbası değildir. Benim o seviyeyle işim olmaz."

"Oğuzhan, Beşiktaş'ta kalır"

"Altyapıdan gelen çok iyi isimler var. (Oğuzhan için Fenerbahçe iddiaları) Rüzgar taşla ancak toz olur. Oğuzhan, Beşiktaş'ta kalır bir şey olmaz. Bu sene Neymar'ı alacaktık, alamadık. (Gülüyor)"

Ayrılan oyuncular hakkında

"Demba Ba her zaman olur. Bu ailenin bir parçası o. Futbol hayatı bitse de öyle. Marcelo da öyle; Beck de öyle. Zekama hakaretten çok sinirlenirim. Sosa'nın Trabzonspor'a gitmesi benim için değil, kendisi için hayal kırıklığı olur. Allah, işini günücü rast getirsin. Keşke efsane oyuncular içerisinde kalsaydı. Marcelo mesaj atmış, 'Ben de özledim, gelmek istiyorum.' dedi. Beck, giderken de içim sızladı. Gökhan İnler'i de çok severim."

Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı

"Geçen seneye oranla daha rekabetçi bir ligimiz var. Başakşehir ve Beşiktaş var.; Galatasaray da bu sene var. Fenerbahçe de geliyor. Akhisar maçında Beşiktaş'ın arzusundan çok memnun oldum. Yarı alanda 20 kişiyle maç yapıyorsunuz. Maçın seyir zevki vermesi lazım."

Lucescu ve Şenol Güneş açıklamaları

"Lucescu'ya çok büyük haksızlık yapılıyor. Çok namuslu bir adamdır. Oyuncuların çağrılması ile ilgili söylenenler ayıptır. Kariyeri belli, bu adamın elinde de sihirli değnek yok. Futbolda uzun dönemli bir şey yok. Şenol ağabey ile ilgili konuşuluyor; iki maç kaybedince Abdullah Avcı konuşuluyor. Sözleşmesi 2 senelik. Bizim inanılmaz bir bağımız var. Şenol Hoca da Şampiyonlar Ligi ve ligde Beşiktaş'ın başarısına konsantredir."

Senin için hazırladığımız haberler