"Fikret Orman, Roma'yı yakıp gitti"

17.02.2020 - 20:46 | Son Güncellenme: 17.02.2020 - 17:53

"Fikret Orman, Roma'yı yakıp gitti"

Beşiktaş’ın Eski Yöneticilerinden Hasan Bozkurter, siyah-beyazlılarda geride kalan Divan Toplantısı, Başkan Ahmet Nur Çebi’nin açıklamaları ve bağış kampanyasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bozkurter, eski başkan Fikret Orman ile ilgili olarak ise, ”Fikret Bey’in giderken neden kredi aldığı ortada. Orman, Roma’yı yaktı” ifadelerini kullandı.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Hasan Bozkurter’in açıklamaları şu şekilde:

Hasan Bozkurter: ”Kulübümüze sahip çıkmalıyız”

Kulübümüz, Mehmet Üstünkaya döneminde de ekonomik sıkıntı yaşadı. O zaman da bir kampanya yapıldı. Bütün Beşiktaşlılar kulübe sahip çıkmıştı. Beşiktaşlılar, kulübe yine sahip çıkmalı. Bugün yönetimler var, yarın yok. Beşiktaş her zaman var. Kulübümüze sahip çıkacağız. Genci, kadını, yaşlısı, işadamları herkes kulübe destek olmalı.

Beşiktaş, bağış kampanyasında istediği sonuca ulaşabilir mi?

Kampanyanın işlevi nasıl olur bilemem ama Beşiktaş’ın sıcak paraya ihtiyacı var. Onu aşabilmenin yöntemi böyle olacak. Gün bugün. Beşiktaş ailesi bu sıkıntılı dönemden el ele çıkacaktır. Ahmet Başkan’a da güveniyoruz.

Hasan Bozkurter: ”Fikret Orman, Roma’yı yaktı”

2025 yılına kadar her tarafımız temlikli. Maç kazanıyorsunuz cebinize girmiyor. Fikret Bey giderken de kredi aldı. Onların ödemesi gereken 300 milyon borç vardı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç imza atmamıştı böyle bir şeye. Ama Fikret Bey, ‘Ben ne de olsa gideceğim’ diye düşündü. Roma’yı yakıp gitti. Ahmet Nur Çebi ve camia ayağa kalkacaktır. Beşiktaş bir yaşam tarzıdır. Beşiktaş onurumuz, gururumuzdur. Hep birlikte Beşiktaş’a sahip çıkacağız.

Hasan Bozkurter: “Ekonomik yapının sağlıklı hale gelmesi gerek”

Herkes gerçekleri gördü. Afaki rakamlar, popülist transferler olmayacak. Gelenekçi yapımız devam edecek ve altyapıya ağırlık vereceğiz. Belki Beşiktaş’ın varlığı için gençlerle mücadele edilecek. Ama ekonomik olarak toparlanmak gerek. Beşiktaş’ın ekonomik yapısı sağlıklı hale gelsin diye herkes özveride bulunacak. Pahalı transferlere değil, yürekten oynayacak isimlere ihtiyaç var. Sergen Yalçın ile birlikte özümüze dönmüş olacağız. Olmazsa ne olur? Beşiktaş, Süleyman Seba’nın dediği gibi üzülür.

“Hiçbir yönetim Orman yönetimi kadar kötü olamaz”

Deniz bitti ve karaya vurduk. Hem Divan’da hem de Mali Kongre’de bize gönül koyanlar, dudak bükenler ne demek istediğimizi anladılar. Gerçekleri daha net görüyorlar. Beşiktaş hak etmediği yerlerde. Bu yönetim ya da başka bir yönetim, Fikret Orman yönetiminden daha kötü olamaz.

“Cevabını verecek olan Orman ve yönetimidir”

Kocaeli Birlikspor o kadar güzel lanse edildi ki. Sanki bizim altyapı kulübümüz. Oyuncularımız orada oynayacak sonra buraya gelecek, ilk 11’e gelecek ve ileride satacağız diye lanse edildi. Öyle bir kulüp var, ödeme var ama nerede ne oldu onu bilen yok. Hasic konusunu açıklayacak olan, ayrıca 11 daire konusunu bilen yok. Fikret Orman, Divan’da bunları anlatması lazım demiştik. Ama ne acıdır ki cevabını verecek olan Fikret Orman ve yönetimidir. Kimse gelmedi. Bunları açıklayamadıkları sürece camiada, ‘Paralar nerede, daireler nerede?’ diye sorarlar.

“Orman ile ilgili konular vicdanen rahatsız etti”

Fikret Bey ve yönetimi bu konulara cevap vermeli. Bu konular Beşiktaşlıları vicdanen rahatsız etti. Bu arkadaşlarımız Beşiktaşlıların gözünde mahkum olmuşlardır. Gelsinler, anlatsınlar. Bu anlatılması gereken yerler de televizyon programı değil, mali kongredir. Çanak soruların olduğu programlar bir şey ifade etmiyor. Herkes Beşiktaş’ı kurtarma derdine düştü. Bu bağış kampanyasında kim ne kadar katkı verecek göreceğiz. İşadamı, emeklisi, köylüsü, işçisi… Hepimiz Beşiktaş’a sahip çıkmalıyız.

Senin için hazırladığımız haberler