Fikret Orman: 'Seçim 1 gün, icraat 3 yıl'

15.09.2018 - 10:59 | Son Güncellenme: 15.09.2018 - 13:59

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurul Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Fikret Orman: 'Seçim 1 gün, icraat 3 yıl'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurul Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Fikret Orman'dan 4 madde vurgusu!

"İlk önce mayısta yapalım demiştik. Beşiktaş’ı idare ederken tüzükle çok işimiz olmuyor, icrayla işimiz oluyor dedik. Tüzük konuşurken bütünleşmeden kopuyoruz. Tüzük gereği 3 dönem kuralımız var. Bu maddeden başlayarak toplam 4 madde oylayacağız. 2 madde için talep divandan geldi. Üyelikten düşenlerle alakalı bir tüzük tadili gerekiyordu, ben de onu istedim. Son madde olarak yönetim kurulu üye sayısının aşağı inmesi. Başkan maaş alacak onun için tüzük tadili yapılıyor, kulübü satacaklar vs deniyor. Üzüyor tabii ki bunlar bizi. Şirket kurulması genel kurul yetkisiyle yapılıyor. Dönem içerisinde hamle yapmamız gerekince genel kurulda tıkanıyoruz. Şirket kurulumu yetkisini yönetim kuruluna alalım mı dedik? Ama bu sefer de başka şeyler konuşulmaya başlanacak. Araya madde sokacaklar dediler ama buna karşıyım. 4 maddenin dışında bir madde konuşulmasın bugün."

Üyelik aidatıyla ilgili açıklama

"Biz bazı konularda dernekler masasına yazılar yazdık. Bunun bilmesini istiyorum. Ben, Beşiktaş yönetimine geldiğimde 2 bin TL olan aidat o dönemin kurunda 1176 dolardı. Biz bu rakamı 1200 TL'ye indirdik o da 705 dolardı. Şu anda 5000 TL olan aidat 800-900 dolar civarında TL bazında rakam artsa da döviz kurunda bu rakam azalmıştır. Burada amacımız eski üyeliğini düşürmüş arkadaşlarımızın tekrardan aynı sayı numarasıyla üye olmasıydı"

'Seçim bir gün, icraat 3 yıl'

"Burası büyük bir camia. Herkes yönetim kurulunda yer almak istiyor. Siz o kişileri yönetim kuruluna almadığınız zaman alınanlar oluyor. Ben her zaman şunu ifade ettim: Seçim bir gün, icraat 3 yıl. Artık Beşiktaş Kulübü büyüdü. Artık biz bu işlere yetişemiyoruz. Profesyonel bir ekibe ihtiyacımız var. Yönetim kurulunda üye sayısı fazla olunca her bölümde yönetim kurulundan kişiler oluyor. Bu da ne yazık ki profesyonelliği azaltıyor. Bu benim için gerekli bir şey değil. Beşiktaş için gerekli. Yarın seçim var, ben tek adayım fakat inanılmaz zorlandım. Sayının daha az olması çok faydalı bir şey. Sayımız 8'e 5 olabilirdi, dernekler kanunundan dolayı 8'e 4'e iner mi diye gündem ettim. Çok elzem bir şey mi? Hayır... Fakat bunu Beşiktaş için gündem ettim"

'Beşiktaş'ın televizyonu herkese açıktır'

"Bu güzel, güneşli bir cumartesi gününde buraya gelen genel kurul üyelerine teşekkür ediyorum. Vermiş olduğunuz destek için hem kendim hem de yönetim kurulu adına çok teşekkür ederim. Beşiktaş'ın resmi web sitesinde yönetim kurulu tanıtılmadı. Kimseyi yönlendirmek haddimiz değil. Bu tüzük değişikliği yapılırken heyet kurmuştuk. Bu maddeleri içerisine koydular, uygun gördüklerimizi genel kurula sunduk. Başkan adaylığı öncesinde şahsım adına 250 tane imza toplanmasını doğru buluyorum. Bu imzalar kulübe gelip atılıyor. Burada art niyet yok. Beşiktaş'a aday olması lazım. Bu güzel bir şey. Doğruların tartışılması, bizim görmediğimiz şeylerin tartışılması güzel bir şey. Adaylık ayıp olsa biz neden aday olduk? Nezaket içinde kamuoyunu aydınlatıcı eleştiriler yapılırsa sevinirim. Beşiktaş'ın televizyonu herkese açıktır. Yarın genel kurul var, camiamız adına hayırlı olsun"

Senin için hazırladığımız haberler