Fikret Orman yeni hocayı resmen açıkladı!

31.05.2019 - 23:12 | Son Güncellenme: 01.06.2019 - 02:12

Fikret Orman yeni hocayı resmen açıkladı!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Ankara'da Anadolu Beşiktaşlılar Derneğinin iftar yemeğine katılarak siyah-beyazlı taraftarlarla bir araya geldi. Davetlilerin kandilini kutlayarak konuşmasına başlayan Orman, Abdullah Avcı'nın siyah-beyazlı ekibe hayırlı olmasını diledi.

Abdullah Avcı ile iyi bir sezon geçirmesi temenni eden Fikret Orman, "Yeni bir sezona başlıyoruz. Yeni hocamız da Beşiktaş'a hayırlı olsun. İnşallah hep beraber çok güzel, başarılı bir sezon geçirmeyi nasip etsin. Bu vesileyle önümüzdeki Ramazan Bayramınızı kutluyorum, ailece huzurla mutlulukla geçirin" ifadelerini kullandı. 

"Transferlere başlayacağız"

Transfer sorularını da yanıtlayan Orman, "Hocamızla daha bugün anlaştık. Şu anda birinci işimiz kendi ekibini kurmak. Ondan sonra kamp organizasyonu sonrasında da transferlere başlayacağız." dedi.

Şu anda o gidecek, bu kalacak demek için çok erken. Hocanın ve teknik ekibin bir yorum yapması lazım. Bizim epey bir çalışmamız var. İkisini birleştirip, bayram süresince çalışacağız. Hocamız da hayırlı olsun bu arada" diye konuştu.

"Sorunları çözmek ona düşüyor"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman TRT Spor'a bağlanarak gündemi değerlendirdi. Fikret Orman'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Tek adaylı bir seçim olduğu için bugün sakin bir gün geçiriyoruz. O yüzden TFF başkanı şimdiden hayırlı olsun. Birbirinden değerli isimler aldım. Çok zor bir görevleri var. Türk futbolunun belli başlı sorunları var ve onları çözmek onalra düşüyor.

Finansa açıdan Türk sıkıntıları var. Marka değerimiz çok düşük. Onun toparlanması lazım. Zor bir görevleri var. Allah yardımcıları olsun. Destek olacağız. Çok çalışmaları gerekiyor.

Geçen seneki Alanyaspor maçı (Galatasaray) Türkiye Ligi'nin şampiyonunu belirledi. Ümit Öztürk'ün performansı faciaydı. Türk futbolunun tarihine kara yazılacak maçlar. Spor netice olacak. Bunun futbolcuların belirlediği bir müsabaka olması lazım.

20 seneden beri futbolun içerisinde yer alan biriyim. Kendi bir fikrim var. Bunun da yüzde 9 doğru olduğuna inanıyorum. Hakemler maçı sahada oynamıyor. Daha evvel kafalarında oynuyor. Kamuoyunun baskısını kişisel olarak  sahaya döküyorlar ve gücün yanında oluyorlar. Hakemlik böyle olmaz.

Hakkı veren insanlar adil olmak durumundalar. Bize baktığınız zaman A hakemi Avrupa'da da maç yönetiyor orada öyle olmuyor ama Türkiye'de çok farklı oluyor. Chelsea maçını izliyorum 3 dakika uzatma var. Biz de hakem her şeyi VAR hakemine atıyor maç 8-10 dakika uzuyor. Güçlünün olduğu değil adil olanın olduğu yerde bir düzenin olması lazım. Belli bu hakemler ve futboldan elleri ayaklarını çekmesi lazım. Öyle bir hatalar yapıyorlar ki... Seyrettiğiniz zaman hemen anlıyorsunuz. Ne zaman yama başlıyor ne zaman durumu idare ediyor görüyorsunuz. Sadece gördüğünü çalmalı hakemler. Art niyet olmamalı.

Burada her şey görünüyor. VAR var artık kimse yemiyor bunları. 2 senedir kötü bir şekilde geliyor. İnşallah federasyonun işinin MHK'nin işinin bu olduğunu düşünüyorum.

Yeni TFF yönetiminden ne bekliyorsunuz?

Şu anda ben de listeyi yeni görüyorum. Bizim tanıdığımız insanlar var. Yeni bir yönetim kurulu oluşuyor. Oluşturan başkanın tercihi ve saygı duymak lazım. Listeye saygı duyuyorum ama işleri zor. Türkiye'nin Süper Lig'in marka değeri çok kötü durumda ve düzeltilmesi lazım. Dediğim gibi MHK'nin ve Disiplin Kurulu kararlarının çifte standart kararlarının düzeltilmesi lazım.

Abdullah Avcı ile 3 yıllık sözleşme

Abdullah Avcı ile 3 senelik sözleşme yaptık. Bugün yarın imzayı atarız. Ama basına yapacağımız toplantı Ramazan Bayramı'ndan sonra olur.

Görüşmeler ilk ne zaman başladı?

Abdullah Avcı, Şenol hocamız geldiğimizde de düşündüğümüz bir adamdı. Futbol çok değişiyor artık. Hocalık da değişiyor. Daha genç 30-35 yaşında hocalar var ve başarılı. Teknolojiyi çok iyi kullanıyorlar.

Motivasyon ağırlıklı değil sistem ağırlıklı gidiyor. Hocamız da bu akımın öncüsü. Beğendiğimiz bir hoca ve çok hızlı oldu. Göksel başkan yakın arkadaşımız. Minnet borcumuz var onlara da.  Stadımız yokken bizlere kapılarını açtılar.

Çevre düzenlemelerini bizzat Göksel başkan yaptırdı. Onların işlemi bittikten sonra ben onlarla görüştüm ve müsadelerini istedim. Bizim de yönetim kurulu olarak oy birliği ile karar verdiğimiz bir isimdi. Parayla alakalı bir insan değil. Biz söyledik, ifade ettik. Çok parayı konuşan bir insan değil. Bir standartımız var ve ona göre bir kontrat vermeye çalıştık.

Onun için Abdullah hocayla hem ben hem de taraftarlarımızdan aldığımız tepkiden dolayı mutluyuz. Hayırlısı olsun.

Abdullah Avcı'nın ekibi...

Halka açık şirketiz. Her şeyimizi KAP'a bildiriyoruz. Evet, doğrudur. Hoca ekibiyle geliyor. Artık futbol hocaları tek başına değil ekibiyle çalışıyor. Çağdaş futbolunun öncülerinden
Abdullah hoca da kendi ekibiyle geliyor. Bizim de bir ekibimiz var onlarla beraber bir ekip oluşturacağız.

Ekonomik olarak rahatlılığınız var mı?

Bundan önceki 3 senede UEFA ile yaptığımız anlaşmalardan dolayı sıkıntımız vardı. Şu an öyle bir sıkıntı yok ama parasal olarak sıkıntı var. Finansal olarak durum belli. En iyi kadroyu kurmaya çalışacağız. Gidecek oyuncularımız da var istemesek de. Onlarla da ayrılacağız.

Başakşehir'den gelecek oyuncu var mı?

İnanın böyle bir şey yok. Bir kişinin ismini falan konuşmadık. Visca ve Arda Turan konusunda hocamızdan da bir talep gelmedi.

Zaten Ljajic'in sözleşmesi geçen sene bitmişti. Torino kulübü devre arası biz Beşiktaş'a vermedik dedi sattık dedi. Doğru söyledi. Nasıl ödeyeceğimiz geçen seneki anlaşmada vardı. Anlatıyoruz anlatıyoruz anlamıyorlar. KAP'a bildirdik.

İyi bir kadro kuracağımıza inanıyorum. Bu sene devre arasında şampiyon değildik ama bir anda gelebiliyoruz. Genetiklerimiz var. Bu sene ilk yarı iyi gelmemiz lazım. Geçen sene ilk yarı çok puan kaybettik. Geçen sene 85-100 milyon Euro'lu takımken düşük rakamda olan takımlara puan kaybettik.

Görev dağılımı hakkında...

Buna gerek duymuyorum. Profesyonellerin olduğu yönetim bir tarzımız var. Birçok departmana bağlı olmadan profesyonel olarak bağlı gidiyor. Yönetim kurulunda şu an her şeyi konuşuyoruz ve çok ta mutluyum. Öyle de gidecek.

Senin için hazırladığımız haberler