Fikret Orman'dan beIN SPORTS açıklaması!

18.06.2019 - 16:59 | Son Güncellenme: 18.06.2019 - 19:59

Fikret Orman'dan beIN SPORTS açıklaması!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Orman'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Fikret Orman ise "Arada yapılmış bir anlaşmamız var. Bu temenni ya da sözlü bir ifade değil. O anlaşmanın oluşturduğu taahhütler var. Kulüpler de buna karşılık sözleşmeler yapıyorlar ama netice itibarıyla aynı geminin içerisinde yüzen insanlarız. İyi niyetli olarak TFF ve Kulüpler Birliği buna bakıp, biz Kulüpler Birliği olarak içimizden bazı kulüp başkanlarımızı komisyonların içerisinde görevlendirdik. Sonucu itibarıyla da beIN Sports ile de görüşeceğiz, elimizden geldiği kadar hem bizim hem beINSports'un hem TFF'nin hem de Türk futbolunun menfaatleri doğrultusunda görüşmeler yapacağız. 

Ama bu demek değildir ki onların taleplerine uyacağız. Böyle bir şey yok. Bu karşılıklı edinimleri olan, karşılıklı taahhütleri olan ve karşılıklı yapmamız gereken şeyler. Hep beraber üzerinde mutabık kaldığımız en önemli konu şu, Süper Lig'in marka değerini yükseltmek, en önemli mevzumuz olması lazım. Süper Lig'in marka değerini yükseltemediğimiz takdirde bunun gibi şeyler her dakika yaşayacağımız şeyler. Özellikle döviz kurlarındaki yükselişler kulüplerin gelirlerinin, stat gelirlerinin, hepsinin TL ile olması, oyuncu gider ve faizlerimizin döviz üzerinden olması hepimizi çok zor bir sürece sokuyor ama iyi niyetle, azimle, kapasiteli insanlar olarak bunları çözme gayreti içerisinde olacağız'' diye konuştu.

Bugün sadece bir başlangıç yaptıklarını kaydeden Fikret Orman, bundan sonra hem TFF hem de Kulüpler Birliği'nin oluşturacağı komisyonlarla beraber birçok konuya el almaları konusunda mutabık kaldıklarını söyleyerek, "Nihat Başkanımız hem Fenerbahçe'de aldığı görevler hem uzun süreli tecrübesi hem de TFF'de son dönemde yaptığı başkan vekilliğinden dolayı iki tarafa da çok yakın bir isim. Yönetim kurulu üyeleri de öyle hepsi arkadaşlarımız, mesele bunları çözmek. Dile getirmek çok kolay. Bizim işimiz bunları çözmek, yapıcı olarak işimiz bu. Her seferinde söylediğim gibi kulüp başkanları, kulüpleri yönetme haricinde Türk futbolunu güzelleştirmek de işimizin bir parçası. Yeni komisyonlar kurulacak, hızlıca çalışmaya başlayacağız. Beni ve tüm kulüpleri ağırladıkları için tüm kulüpler adına teşekkür ediyoruz" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler