Galatasay, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un derbi maçları...

13.07.2021 - 20:08 | Son Güncellenme: 13.07.2021 - 20:17

Süper Lig 2021-2022 sezonunda Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un maçları ne zaman? Fikstür çekimi sonrası derbi maçlarının tarihleri de belli oldu.

Galatasay, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un derbi maçları...

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig 2021 - 2022 fikstür çekimi yapıldı. Son 3 yıldır son haftalara denk gelen Beşiktaş-  Galatasaray derbisi bu sezon ligin ortasına denk geldi. Ligin son derbisi ise Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak.

İlk büyük maç Galatasaray - Trabzonspor

2021 - 22 sezonunun ilk büyük maçı 4. haftada Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanacak. Geçen sezon iki takım ilk olarak Trabzon'da oynamış ve karşılaşmayı Galatasaray 2-0 kazanmıştı. İstanbul'daki maçsa 1-1 berabere bitmişti. İki takım bu kez ilk maçı İstanbul'da yapacak.

Fenerbahçe, Trabzon'a gidiyor

Ligin ilk yarısında ikinci büyük maçta Trabzonspor'un oldu. Karadeniz ekibi 9. hafta Fenerbahçe'yi misafir edecek. Geçen yıl iki takım ilk olarak Kadıköy'de karşılaşmıştı. Sarı - lacivertiler Trabzonspor'u iki maçta da 3-1 ve 1-0'lık skorlarla mağlup etmeyi başarmıştı.

İstanbul derbilerinde perdeyi Beşiktaş-  Galatasaray açıyor

Geçtiğimiz yıllarda son derbi olan Beşiktaş - Galatasaray karşılaşması bu yıl ligin tam ortasına denk geldi. İstanbul'un iki devi 10. haftada Vodafone Park'ta karşı karşıya gelecek. Geçen yıl da ilk maç siyah - beyazlıların sahasında oynanmıştı. Beşiktaş, kendi sahasında Galatasaray'ı 2-0 yenmiş; rövanşı Cimbom 3-1 kazanmayı başarmıştı.

Trabzonspor büyük maçlarını 12. haftada bitiriyor

Trabzonspor, 3 büyüklerle son maçını 12. hafta Beşiktaş'la yapacak. İstanbul deplasmanına gidecek Karadeniz ekibi geçen sezon ilk hafta Trabzon'da karşılaştığı ve 3-1 yenildiği siyah - beyazlılarla oynayarak büyük maçlarını biterecek. Trabzonspor, geçen yıl rakibini ikinci sezonun ilk maçındaysa 2-1 yenmeyi başarmıştı.

Galatasaray yine Fenerbahçe ile ilk maçı kendi sahasında yapacak

Galatasaray - Fenerbahçe derbisi ise 13. haftada yapılacak. Son 4 yıldır olduğu gibi Galatasaray ilk maçı yine kendi sahasında oynayacak. Rövanş ise Kadıköy'de yapılacak. Geçen sezon iki takım ilk maçta 0-0 berabere kalırken rövanş maçını sarı - kırmızılar tek golle kazanmıştı.

Final derbisi Fenerbahçe - Beşiktaş

Bu sezonu geçen sezonlardan en önemli değişiklik son derbinin Beşiktaş - Galatasaray derbisi yerine Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi olması. İki takım ilk maçı 17. hafta Kadıköy'de yapacak. Rövanş ise Beşiktaş'ın sahasında olacak. Geçen sezon Kadıköy'deki maçı Beşiktaş 4-3 kazanırken Vodafone Park'taki karşılaşma 1-1 berabere sona ermişti.
 

Senin için hazırladığımız haberler