Voleybol | Galatasaray HDI Sigorta-Arkas Spor: 2-3 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

Akın Ungan
13.04.2022 - 16:57 | Son Güncellenme: 13.04.2022 - 18:02

AXA Sigorta Kupa Voley Erkekler final maçında Galatasaray HDI Sigorta ile Arkas Spor karşılaştı. Voleyboldaki kupa finalini Arkas Spor karar setinde kazandı.

Voleybol | Galatasaray HDI Sigorta-Arkas Spor: 2-3 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

AJANSSPOR HABER

AXA Sigorta Kupa Voley Erkekler final maçında Galatasaray HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı ile Arkas Spor karşı karşıya geldi. Zorlu final mücadelesinde 2-2 eşitlik oluşurken, maç karar setine gitti. Arkas Spor karar seti sonucu kazanarak, kupaya uzanmayı başardı.

İlk set Arkas'ın

Taha Akgül Spor Salonu'nda final maçı dengeli başladı. Karşılıklı sayılara sahne olan mücadelenin ilk seti 25-23 Arkas Spor üstünlüğü ile sona erdi.

Filenin Aslanlar'ı 2. sette eşitledi

İlk seti kaybeden Galatasaray HDI Sigorta, finalin 2. setini kazanmayı bildi. 2. set, 25-22 Sarı-Kırmızılıların galibiyeti ile tamamlandı.

Arkas bu bölümde fark attı

2. setle dengelenen mücadeleye Arkas Spor farkla başladı. 3. sette Sarı-Kırmızılılar'ın üzerinde büyük baskı kuran Arkas, seti 25-17 kazandı.

Son set kıran kırana!

Karşılaşmanın 4. setinde maç iki tarafa da gitti. Önce Arkas Spor kupa yolunda büyük avantaj elde ederek, farkı açtı. Ardından Cimbom, farkı eriterek yaklaşmaya başladı. Arkas Spor teknik heyeti kötü gidişata dur demek için 2 kere mola aldı fakat etki etmedi. Galatasaray'ın yükselişi devam ederken, set 24-24'te eşitlendi.

Set iki tarafa da gitti

Arkas Spor'un üst üste hataları seti Galatasaray lehine çevirirken, durum 25-24 Sarı-Kırmızlılar tarafında geçti. Set sayısı için oyun yeniden başladığında Arkas Spor'un atağı bloktan dışarı gitti ve yeniden eşitlik sağlandı. Cimbom yeniden 26-25 öne geçerken, Arkas tekrar eşitledi.

Maç karar setinde

Maçta roller değişirken, Galataaray kaçtıkça Arkas Spor kovalamaya devam etti. Galatasaray 4. kez set için servis kullandı ve 29-27 kazandı. Bu setle beraber 2-2 eşitlik oluşurken maç, karar setine taşındı.

Karar seti Arkas'ın!

Karar setinin ilk bölümü 8-4 ile Arkas üstünlüğü ile geçildi ve takımlar yer değiştirdi. Arkas Spor, Aslan karşısında finalin finalinde 6-0'lık seri yakalarken, Cimbom direndi. Fakat bu direniş yeterli olmadı. Arkas Spor, Galatasaray HDI Sigorta'yı karar setinde 15-8 devirdi.

Kupa 3. kez müzede!

Galatasaray HDI Sigorta ilk kez kupa zaferini tatmaya çok yaklaşmışken, finalde kaybetti. Arkas Spor, Voleybol'da Türkiye Kupası'nı 3. kez müzesine götürdü.

Senin için hazırladığımız haberler