(YAZILI ÖZET) Fransa - Türkiye Maç Sonucu: 3-0

30.08.2023 - 18:50 | Son Güncellenme: 30.08.2023 - 18:59

CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası D Grubu’ndaki ilk maçında Fransa ile karşılaşan Filenin Efeleri maçı 3-0 kaybetti.

(YAZILI ÖZET) Fransa - Türkiye Maç Sonucu: 3-0

Alberto Giuliani önderliğindeki A Milli Erkek Voleybol Takımımız, CEV Erkekler Voleybol Şampiyonası D Grubu’ndaki ilk maçında Fransa ile karşılaştı. Fransa’nın setleri 3-0 kazanmasının ardından Filenin Efeleri şampiyonaya mağlubiyetle başladı. 

Türkiye avantajını koruyamadı

Fransa’nın servis atışının dışarı gitmesi ile A Milli Erkek Voleybol Takımımız şampiyonadaki ilk maçında sete 1-0 önde başladı. Karşılaşmanın ilk setinde Fransa’nın yaptığı 3 servis hatası ile skor 8-4’e geldi. Setin ilerleyen dakikalarında Fransa skoru 14-14’e getirmeyi başardı. Filenin Efeleri ile beraberliği yakalayan ekip daha sonrasında 20-17’lik skor ile ilk kez öne geçti. İlk sette geride başlayan Fransa ilerleyen dakikalarda aldığı sayılar ile skoru 25-20’ye getirdi ve setlerde 1-0 öne geçti. 

Fransa ikinci seti de kaptırmadı

Türkiye karşısında ilk seti kazanarak şampiyonaya 1-0 avantajla başlayan Fransa ikinci sete de 3-0 önde başladı. Efe Bayram ikinci sette Türkiye’nin ilk sayısını alarak skoru 3-1’e getirirken Fransa aldığı sayılar ile skoru 6-3’e taşıdı. Filenin Efeleri’nin aldığı sayılar ile ikinci sette 9-9 beraberlik sağlandı. 20-17 yeniden öne geçen Fransa ikinci seti de 30-28 kazanarak setlerde 2-0 öne geçti. 

 

Filenin Efeleri, Fransa karşısında tutunamadı

Fransa’nın setlerde 2-0 öne geçtiği maçta üçüncü setin ilk sayısını Türkiye aldı. A Milli Erkek Voleybol Takımımızın öne geçtiği maçta Fransa skoru 10-11’e getirdi. Maçın ilerleyen dakikalarında 16-12 geriye düşen Filenin Efeleri maçın son setinde de tutunamadı. Karşılaşmanın üçüncü setini de 25-17 alan Fransa, CEV Erkekler Voleybol Şampiyonası D Grubu'ndaki ilk maçından zaferle ayrıldı. 

A Milli Erkek Voleybol Takımımız şampiyonada hangi grupta?

CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda mücadele edecek olan A Milli Erkek Voleybol Takımımız turnuvada D Grubu'nda yer alıyor. Filenin Efeleri ile aynı grupta yer alan diğer ülkeler ise Romanya, İsrail, Portekiz, Fransa ve Yunanistan. 

Senin için hazırladığımız haberler