Türkiye, 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri'nde Peru'yu mağlup etti!

19.09.2023 - 08:53 | Son Güncellenme: 19.09.2023 - 15:24

Türkiye, 2024 Paris Olimpiyat elemeleri maçlarının üçüncü gününde, Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Yoyogi Ulusal Spor Salonu'nda karşılaştığı Peru'u yendi.

Türkiye, 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri'nde Peru'yu mağlup etti!

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Kadın Milli Voleybol takımı, 2024 Paris Olimpiyat elemeleri maçlarının üçüncü gününde, Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Yoyogi Ulusal Spor Salonu'nda karşılaştığı Peru'yu 3-1 mağlup etti ve 3'te 3 yaptı. Milli Takım bu sonuçla da üst üste 18. galibiyetini elde etti.

Hande Baladın: "Türk kadının sesi olabilmek bizi mutlu ediyor"

Karşılaşma sonrası galibiyeti değerlendiren Hande Baladın, "Kazandığımız için çok mutluyuz. Bugün Peru bence inanılmaz bir maç oynadı, çok iyi defans yaptılar. Biz de defansta aksaklıklar yaşadık ama üstesinden iyi geldik. Kim olduğumuzun farkına vardık. İlgi için teşekkür ediyorum. Voleybolu Türk kadın milli takımını dünyaya tanıtıyor olmak, Türk kadının sesi olabilmek bizi mutlu ediyor. Bu geri dönüşler aldığımız için gurur duyuyorum" dedi.

Aslı Kalaç: "Namağlup olarak buradan ayrılmak istiyoruz"

Aslı Kalaç ise, "Zorlu bir  maçtı. Her turnuvada nazarlık bir maç olur. Ama sonuçta kaybetmedik. Peru çok iyi defans yaptı. Ama eninde sonunda kazandığımız için mutluyuz. Servis işi bir risk o sırada yalnız kaldığımız tek yer. Bazen topla iyi kontakt kuramadığımız anlar oluyor. Bir maçı daha geride bıraktık ve 4 maç daha var. Brezilya ve Japonya gibi takımlara karşı maçlarımız var. Namağlup olarak buradan ayrılmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Okan Buruk'tan Hakim Ziyech kararı! Kopenhag maçında..
Habere Git

Eda Erdem: "Her maçı kazanmak istiyoruz"

Kaptan Eda Erdem de, "3-1 kazandık. Peru çok iyi oynadı ve inanılmaz defans yaptılar. Biz de ritmimizde değildik çünkü rotasyona gidiyoruz. Arjantin takımını henüz izlemedik. Orta oyuncuları en iyi oyuncularıymış. Bakalım muhtemelen her maçı da kazanmak istiyoruz. Yarın ki Arjantin maçına güzel hazırlanıp yüzde 100'ümüzü vermek istiyoruz. Filenin Sultanları olarak yükselişteyiz. Şampiyonluklar yaşadık. Ruya gibi geçiyor. Burada da güzel taraftarlar var. Japonya halkı da çok tatlı. Genel olarak gördüğümüz sevgi ve ilgiden mutluyuz. Daha fazlasını yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Maçtan dakikalar

Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Yoyogi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada, ilk seti daha etkili oynayan Türkiye, bu bölümü 25-18 galip tamamlarken, özellikle son bölümü çekişmeli geçen ikinci seti Peru 27-25 kazanarak skoru 1-1'e getirdi.

Üçüncü sette daha etkili bir performans ortaya koyan milli takım, baskın oyununu sürdürüp, rakibine 8 sayı farkla 25-17 üstünlük sağladı ve 2-1 öne geçti.

Dördüncü sete iyi başlayan Peru, 7-4 öne geçti ancak devamında ay-yıldızlılar skorda 10-10 eşitliği yakaladı. Büyük çekişmenin yaşandığı setin son bölümüne de 23-23 beraberlikle girildi. Kalan bölümde her iki takım maç sayısı fırsatları yakalasa da Türkiye, Vargas'ın eys sayısıyla son seti 29-27, maçı da 3-1 kazanmayı başardı.

İlgini Çekebilir
Bizim BAL'dan giden Toma, Jorge Jesus'u yıktı!
Habere Git

3'te 3 yaptık

İlk iki maçında Porto Riko ve Bulgaristan'ı 3-0 mağlup eden ay-yıldızlı ekip, 3'te 3 yaparak yoluna devam etti.

Rakibimiz Arjantin

A Milli Kadın Voleybol Takımı, yarın dördüncü maçında Arjantin ile karşı karşıya gelecek. Eleme gruplarında ilk 2 sırada yer alan ülkeler, Paris Olimpiyat Oyunları'na kota kazanacak.

Maçtan detaylar

Salon: Yoyogi

Hakemler: Lassi Denny Francisco Cespedes (Dominik Cumhuriyeti), Sung Hae-Yoeun (Güney Kore)

Türkiye: Derya Cebecioğlu, Aslı Kalaç, Ebrar Karakurt, İlkin Aydın, Kübra Akman, Elif Şahin (Simge Aköz, Ayça Aykaç, Hande Baladın, Vargas, Cansu Özbay)

Peru: Ysabella Sanchez, De La Pena, Rodriguez, Vigil, Guerrero, Ecker (Patino, Esmeralda Sanchez, Ortiz, Yabar, Almeida, Montes)

Setler: 25-18, 25-27, 25-17, 29-27

Süre: 108 dakika

Santarelli. "Bugün çok iyi bir maç oynadığımızı söyleyemem"

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde Peru'yu 3-1 yendikleri maçta çok iyi oynamadıklarını belirterek, "Yarın Arjantin karşısında daha iyi bir oyun sergileyeceğimizi umuyorum." dedi.

Santarelli, Peru galibiyetinin ardından Türkiye Voleybol Federasyonunun (TVF) internet sitesine değerlendirmelerde bulundu.

"Savunmada oldukça kötüydük"

İtalyan çalıştırıcı, "Bugün çok iyi bir maç oynadığımızı söyleyemem. İlk setin ardından oyuncularımda bir rahatlama oldu. İkinci sette çok fazla hata yaptık. Savunmada oldukça kötüydük ve ikinci seti kaybettik. İkinci setin ardından oyuncularımla konuştum, neler olduğunu sordum. Bu tarz maçları oynamak da motive olmak da çok kolay değil. Belki de zihin olarak bu maça hazır değildik." şeklinde görüş belirtti.

"Böyle kötü oynadığınız zorlu maçları bile kazanmak önemlidir"

Yine de galip geldikleri için mutlu olduklarını aktaran Santarelli, "Üçüncü seti normal bir şekilde oynayıp kazandık. Böyle kötü oynadığınız zorlu maçları bile kazanmak önemlidir ama bazı şeyleri değiştirmemiz gerekecek. Çünkü olimpiyat elemelerini kazanmak istiyorsanız hak etmemiz gerekiyor. Yarın Arjantin karşısında daha iyi bir oyun sergileyeceğimizi umuyorum." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler