Türkiye - İtalya: 0-3 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
16.07.2022 - 19:48 | Son Güncellenme: 16.07.2022 - 20:06

Milletler Ligi yarı finalinde Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, İtalya ile karşılaştı. Filenin Sultanları, maçı 3-0 kaybetti. Türkiye, Sırbistan ile 3.'lük maçına çıkacak.

Türkiye - İtalya: 0-3 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Milletler Ligi'nde mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımı, yarı finale yükseldiği turnuvada İtalya ile karşı karşıya geldi. Filenin Sultanları, İtalyan smaçör Paola Egonu'nun sayılarına engel olamadı ve sahadan 3-0 mağlup ayrıldı.

Yarı final heyecanı, Ankara Spor Salonu'nda, Türk voleybolseverlerin oluşturduğu mükemmel atmosfer eşliğinde oynandı. Nefes kesen maçın ilk setinde Saliha Şahin, millilerimiz arasında ön plana çıkan isim oldu. Büyük çekişmeye sahne olan ilk seti İtalyanlar 25-18 kazanmayı başardı.

Ebrar ve Simge ile ikinci sete iyi başaldık

İkinci sete daha iyi çıkan Türkiye sahada savaştı. Sete önde başlayan Filenin Sultanları'nda Ebrar Karakurt geri dönüşe imza attı. İlk sette 2/8 ile oynayan Ebrar, ikinci sete 2/2 ile başladı. Aynı zamanda Simge Aköz'ün verdiği büyük mücadele de dikkat çekti.

İkinci sette İlkin Aydın'ın servislerinde seri yakalayan Sultanlar, İtalya karşısında öne geçmeyi başardı. Setin son bölümünde sorumluluk alan Ebrar Karakurt, bulduğu kritik sayılarla millileri ayağa kaldırdı.

Set 3 kez uzadı, Egonu bitirdi

Fakat daha fazla sorumluluk almaya başlayan İtalya'nın yıldızı Paola Egonu, üst üste bulduğu sayılarla takımını canlandırdı. Büyük bir savaşa sahne olan ve 3 kez uzayan ikinci sette direksiyona geçen Egonu, İtalya'nın 28-25 kazanmasını sağladı.

Egonu maçı 26 sayıyla bitirdi

Mücadelenin 3. setinde de büyük mücadele veren millilerimiz, Egonu engelini aşamadı. Çok yakın skorlarla ilerleyen son bölümde İtalya, Ankara'da set vermedi. Filenin Sultanları, nefes kesen mücadelenin son setini de 25-22 kaybetti. İtalya'nın yıldızı Paola Egonu, maçı 26 sayıyla tamamladı.

Üçüncülük için Sırbistan'ın karşısındayız

Filenin Sultanları, Milletler Ligi'nde 3.'lük mücadelesi için yarı finalde Brezilya'ya kaybeden Sırbistan ile karşı karşıya gelecek. Maç, 17 Temmuz Pazar günü, saat 15.00'te başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler