Filenin Sultanları, Fin hamamında terlemedi! Dörtte dört...

23.08.2021 - 21:10 | Son Güncellenme: 23.08.2021 - 22:10

Son dakika haberleri… A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nın 4. maçında Finlandiya’yı mağlup etti. İşte detaylar…

Filenin Sultanları, Fin hamamında terlemedi! Dörtte dört...

AJANSSPOR - HABER

 

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nın 4. maçında Finlandiya'ya göz açtırmadı. İlk sette rakip takımın direnciyle karşılaşan milli takımımız, ikinci seti tıpkı İsveç maçında olduğu gibi rahat bir tonda oynadı. Karşılaşmanın üçüncü seti de benzer şekilde geçince, Filenin Sultanları salondan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı. Sultanların grup aşamasındaki son rakibi Hollanda. 

İlk sette file hatası

Filenin Sultanları, Finlandiya maçının ilk setinde; tıpkı İsveç maçında olduğu gibi ciddi bir dirençle karşılaştı. Maçın gidişatı bir Fin tarafına bir de Türk tarafına gidip gelirken; son sözü yine Sultanlar söyledi. 24-19 devam eden ilk sette, rakip takım file hatası yapınca orta hakem sayıyı Türk tarafına verdi. Böylece, ilk set 25-19'luk skorla sonuçlandı. İkinci set ise, ilk sete kıyasla çok daha rahat bir havada geçti. 

İkinci sette büyük dominasyon

Maçın ikinci seti, ilk setinden tamamen farklı bir havada geçti. İlk setteki direnci ikinci sete yansıtamayan Fin takımı, Filenin Sultanları karşısında çaresiz kaldı. Ebrar Karakurt ve Eda Erdem'in fark yarattığı 2. set 25-12'lik skorla sonuçlandı. Ebrar henüz 2. sette 13. sayıya ulaşırken; Tuğba Şenoğlu da 8 sayıyla Ebrar'ı takip etti. Fin tarafı, 2. sette tamamen taktik değişikliğine gitti ancak, 25-12'lik ezici yenilgiye çözüm üretemediler.

Üçüncü set, maç seti oldu!

Maçın üçüncü setinin nasıl geçeceği hem A Milli Voleybol Takımımızın Başantrenörü Giovanni Guidetti tarafından hem de ekran başındaki sporseverler tarafından merak ediliyordu. Ancak, 3. sette de herhangi bir değişiklik olmadı. Sonuca razı Fin takımı, 2. setteki oyunun bir benzerini salona yansıtırken; Filenin Sultanları zorlanmadan skoru 3-0'a getirdi. Hande, Tuğba ve Ebrar'ın yıldızlaştığı son set; aynı zamanda maç seti oldu. Bu set de 25-15 Filenin Sultanları'nın üstünlüğüyle sona erdi. 

Türkiye - Hollanda maçı ne zaman?

D Grubu'ndaki liderlik maçı, Türkiye - Hollanda karşılaşması 24 Ağustos Salı günü saat 17.30'da TRT Spor kanalında canlı yayınlanacak. 

Maçın oyuncusu Ebrar Karakurt seçildi!

Finlandiya maçında en çok sayı üreten Ebrar Karakurt, aynı zamanda maçın oyuncusu da seçildi. Maçın akabinde açıklamalarda bulunan Karakurt: "Burası Avrupa Şampiyonası. Zaman zaman zorlanabiliriz. Bugün böylesine bir oyun beklemiyorduk. İyi savunma yapıyorlar, çok savaşıyorlar. Bizim mücadelemizse mükemmeldi bugün. Sahaya koyduğumuz karakter harikaydı" dedi. 

"Bu gece ve yarın sabah çalışacağız..."

Hollanda maçına dair görüşlerini paylaşan Karakurt: "Bizim için çok önemli bu maç. Milletler Ligi’nde Hollanda’ya karşı oynayıp kazamıştık. İyi bir takım olduklarını biliyoruz. Bu gece ve yarın sabah çalışacağız. Grup liderleri için sahaya çıkacağız" ifadelerini kullandı. 

Guidetti: "Çok mutluyum..."

Maçın akabinde açıklamalarda bulunan A Milli Kadın Voleybol Takımının Teknik Direktörü Giovanni Guidetti: "Saha içerisindeki atmosferden çok mutluyum. Benim için çok önemli bir şey bu. Takım bugün sahada her şey için mücadele etti. Her  top için savaştı. Her zaman söylediğim gibi bizim takımımızda 14 tane o gün oynayabilecek oyuncu var. Bugün de kenardan giren her oyuncu çok iyi katkı sağladı." diye konuştu.

"Liderlikle tamamlamak istiyorum..."

Hollanda maçına dair görüşlerini paylaşan Guidetti: "Yarın tabii ki çok önemli bir maç. Çünkü kazanan grubu birinci sırada tamamlayacak ve karşı grubun dördüncüsü ile oynayacak. Biz iyi oyunumuzla kazanıp liderlikle grubu tamamlamak istiyoruz" dedi. 

Kaptan Erdem: "Kötü hiçbir şey yoktu..."

Finlandiya maçında takım olarak iyi oynadıklarını belirten A Milli Kadın Voleybol Takımının kaptanı Eda Erdem: "Saha içerisinde çok güzel bir enerji vardı. Sahaya çıkarken Giovanni bizden daha istekli olmamızı istedi. 2019 Avrupa Şampiyonası’nda Finlandiya bizi çok zorlamıştı. Bu maçın zorlu geçeceğini düşünüyorduk. Ama bugün iyi oynadık. Ya bugün Cansu da çok iyi oynadı. Giren çıkan herkes çok iyiydi. Kötü hiçbir şey yoktu. Yarın önemli bir maç oynayacağız" şeklinde konuştu. 

Tuğba ve Cansu: "Güzel bir galibiyetti..."

TRT Spor Yıldız'ın maç sonu yayınına son olarak genç sporculardan Tuğba Şenoğlu ve Cansu Özbay katıldı. Tuğba: "İyi defans yapan bir takıma karşı oynamak çok zor oldu. Ama devamında maç bizim için çok keyifli hale geldi. Güzel bir galibiyetti" derken, Cansu: "Biz böyle oynadığımız zaman zaten oyuna çok farklı bir hava geliyor. Hollanda maçı öncesi böyle bir maç oynamak özgüvenimizi de arttırdı" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler