Filenin Sultanları istediğini aldı! Rusya'yı da devirdik

Eren Tuncay
02.08.2021 - 10:49 | Son Güncellenme: 02.08.2021 - 14:34

2020 Tokyo Olimpiyatlarında A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Rusya Olimpiyat Komitesi'ni 3-2 mağlup ederek grubunda üçüncü olmayı başardı.

Filenin Sultanları istediğini aldı! Rusya'yı da devirdik

AJANSSPOR - HABER

Filenin Sultanları, beş set sonunda Rusya Olimpiyat Komitesi'ni 3-2 mağlup ederek grubunu üçüncü tamamladı ve çeyrek finale yükseldi. Böylece A Millilerimiz, grupta üçüncü olarak diğer grubun lideri Brezilya'dan ilk aşamada sıyrılmayı başardı.

Yakın giden ilk seti Filenin Sultanları 25-21 kaybetti ve Rusya Olimpiyat Komitesi karşısında 1-0 geriye düştü.

Geri dönüş

Yine çok çekilmeli geçen ikinci seti bu sefer A Millilerimiz 25-23 kazanarak durumu 1-1 eşitledi. Üçüncü seti de 25-23 kazanan Filenin Sultanları 2-1 öne geçti.

Dördüncü set ise Rusya'nın kontrolü altında geçti. Ruslar 4. seti 25-15 kazanmayı başardı ve 2-2 eşitlik geldi.

Son sette kazandık

5. ve son seti baştan sona iyi oynayan Filenin Sultanları 15-10'luk skorla seti bitirdi ve maçı da 3-2 kazanmış olduk.

Güney Kore veya Sırbistan

A Millilerin çeyrek finaldeki akibi Güney Kore veya Sırbistan olacak.

"Galibiyetlerle moral vermeye çalışıyoruz"

Karşılaşma sonrası A Milli Takım’ın tecrübeli oyuncusu Naz Aydemir Akyol, Türk halkını galibiyetlerle moral vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Akyol sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda"Bizler; Türk Kadınları hep savaştık ve savaşmaya da devam edeceğiz. Yanan ormanlarla birlikte bizlerin de yüreği yanıyor, buradan bir şey yapamıyor olsak da galibiyetlerle moral vermeye çalışıyoruz! Yolumuz uzun, en zorlu kısım şimdi başlıyor, desteklerinizi esirgemeyin!" ifadelerini kullandı.

Milli takımın kaptanı Eda Erdem Dündar ile maçın en skorer ismi Meryem Boz ise şu ifadeleri kullandı:

Eda Erdem Dündar: "Mutlu edebiliyorsak güzel ama üzgünüz"

Kaptan Dündar "Halk seferber olmuş durumda. Birkaç saatliğine mutlu edebiliyorsak güzel ama üzgünüz. En kısa sürede bu yangınlar son bulur da nefes alabiliriz. Yangınla mücadele eden herkese teşekkür ediyoruz. Bu günleri en kısa sürede atlatabiliriz inşallah." ifadelerini kullandı.

Boz: "Şu an en son sıradaki takım bile çok iyi mücadele ediyor"

Karşılaşmanın en skorer ismi Meryem Boz ise "Olimpiyatlarda hiçbir maç kolay değil. İki takım da çok iyi savaştı. Bir yanımız mutlu ama bir yanımız buruk. Ülkemizdeki yangınlardan dolayı. Umarım kurada da güzel bir şeyler çekip finale kadar gideriz. Kura sistemini biz de burada öğrendik. Açıkçası 2 ve 3. çapraz eşleşir diye biliyorduk. Avantaj ya da dezavantaj olup olmadığını göreceğiz. Hiçbir maça kolay gözüyle bakamazsınız. Şu an en son sıradaki takım bile çok iyi mücadele ediyor. Önemli olan sahaya her zamanki enerjimizi koymamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

A Milli kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti ise 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda B Grubu'nda Rusya Olimpiyat Komitesi'ni 3-2 yendikleri maçla ilgili, "Bu maç bizim için çok önemliydi ve oyuncularım savaşarak hatta maçın sonunda kanlarını dökecek kadar mücadele ederek kazandılar." dedi.

"Rusya'yı yenmek kolay değil"

Rusya Olimpiyat Komitesi'nin ne kadar iyi bir takım olduğunu anlatan ve maçın zorluğuna dikkati çeken Guidetti, "Bu maç bizim için çok önemliydi ve oyuncularım savaşarak hatta maçın sonunda kanlarını dökecek kadar mücadele ederek kazandılar. Rusya'yı yenmek kolay değil. Uzun boylu bir takım. Çok kritik bir galibiyete imza attık." ifadelerini kullandı.

"Güney Kore ya da Sırbistan fark etmez"

Çeyrek finalde Güney Kore ya da Sırbistan arasında bir tercih yapmadığını dile getiren tecrübeli başantrenör, "Güney Kore ya da Sırbistan fark etmez. Çok farklı takımlar aslında. İkisinde de büyük yıldızlar var. Güney Kore de Kim gibi bir isim var. Sırbistan dünya yıldızlarıyla dolu. Şu an rakibimizin kim olacağına fazla enerji harcamak istemiyorum. Kuradan sonra bakarız." değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler