Türkiye - Sırbistan: 0-3 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
17.07.2022 - 16:13 | Son Güncellenme: 17.07.2022 - 18:57

Milletler Ligi'nde 3.'lük maçına çıkan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Sırbistan'a 3-0 kaybetti. Sara Lozo'nun yıldızlaştığı maçta Filenin Sultanları turnuvayı 4. tamamladı.

Türkiye - Sırbistan: 0-3 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

FIVB Milletler Ligi yarı finalinde İtalya'ya kaybeden Türkiye ile Brezilya'ya elenen Sırbistan, 3.'lük maçı için karşı karşıya geldi. Nefes kesen mücadelede son topa kadar savaşan Filenin Sultanları 3-0 mağlup oldu. Sara Lozo'nun yıldızlaştığı maçın ardından Sırbistan turnuvayı 3. tamamlarken, Türkiye ise 4. oldu.

İlk set nefes kesti

Büyük mücadeleye sahne olan ilk set tam 2 kez uzadı. Sırbistan karşısında direnen millilerimiz, setin sona ermesine 2 defa engel oldu. Hücum yollarında etkili olan Sırp voleybolcular, maçın ilk setini 27-25 kazanmayı başardı.

İkinci sette oyundan düştük

Sırbistan'ın hakim olduğu ikinci sette millilerimiz savunmada hata yapmaya başladı. Simge Aköz'ün mükemmel kurtarışları Filenin Sultanları'nı ayaklandırsa da fark 7'ye kadar çıktığında, oyundan düştük. Maçta yüzde 70 ile hücum eden Sara Lozo'nun ön plana çıktığı bölümde Sırplar, mücadelenin ikinci setini de 25-17 önde tamamladı.

3. setin sonunda öne geçtik ama...

Mücadelenin 3. setinde sahneye çıkan Meryem Boz, ilk sayılarını kaydederken, oyun boyunca millilerimizden kaçan Sırbistan yakalandı. 19-19 beraberliği bulan Filenin Sultanları, öne geçmeye çok yaklaştı. Sırbistan sayıyı elde ederken milliler 20'de, ardından 21'de tekrar yakaladı. Sırp hücumunda yıldızlarımızdan Zehra Güneş'in bloğu ile öne geçtik.

Zehra Güneş'in ard arda iki bloğu ile setin son bölümünü önde götüren Filenin Sultanları, Sırbistan'ın sayılarına engel olamadı. Molaya 25-24 önde giren Sırplar, maç sayısını da aldı.

Senin için hazırladığımız haberler