Filenin Sultanları, Olimpiyat dördüncüsü! Bronz madalya Brezilya'nın

10.08.2024 - 18:50 | Son Güncellenme: 10.08.2024 - 20:30

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kadınlar voleybol bronz madalya mücadelesinde Türkiye, South Paris Arena'da karşılaştığı Brezilya'ya mağlup oldu ve organizasyonu 4. tamamladı.

Filenin Sultanları, Olimpiyat dördüncüsü! Bronz madalya Brezilya'nın

AJANSSPOR-HABER

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kadınlar voleybol bronz madalya mücadelesinde Filenin Sultanları, South Paris Arena'da karşılaştığı Brezilya'ya 3-1 mağlup oldu ve olimpiyatları 4. tamamladı. Bu sonuçla milliler, tarihinde ilk kez olimpiyat madalya kazanma şansını elde edemedi. Brezilya ise organizasyonu üçüncü tamamlayarak bronz madalya elde etti.

Set sonuçları

  • 1. set sonucu: Brezilya - Türkiye: 25-21 (1-0)
  • 2. set sonucu: Brezilya - Türkiye: 27-25 (2-0)
  • 3. set sonucu: Brezilya - Türkiye: 22-25 (2-1)
  • 4. set sonucu: Brezilya - Türkiye: 25-15 (3-1)

Melissa Vargas Paris 2024'ün en skorer oyuncusu

Ay-yıldızlı ekipte Melissa Vargas karşılaşmayı 26 sayı ile tamamlarken, Derya Cebecioğlu 14, Eda Erdem 13, Aslı Kalaç 6, Meliha Diken 6 ve Hande Baladın 1 sayı ile oynadı. Filenin Sultanları'nda 26 sayı kaydeden Melissa Vargas, toplamda 159 sayı ile Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın en skorer oyuncusu oldu.

Gabi maça damga vurdu

2024 Paris Olimpiyatlarını bronz madalya alarak tamamlayan Brezilya'da ise Gabi 28 sayı ile maçın en skorer oyuncusu oldu.

Eda Erdem: "Cidden çok üzgünüm"

Eda Erdem: "Üzücü. Cidden çok üzgünüm. Voleybol böyle bir şey. Brezilya'yı tebrik etmek lazım. Madalya ile bitirmemiz gerekiyordu, buna inanıyorduk ama olmadı. Takımımızla gurur duyuyorum. Mücadeleyi hiçbir zaman bırakmadık. Takımda herkes kazanmayı çok istiyor ama sahada sakatlıkların oluşu, beraber idman yapmamamız...Elif elinden geleni yapmaya çalıştı. Burada olmak ilk dörtte olmak, burada da çok iyi bir taraftar vardı. Brezilya'yı da kutluyorum."

Santarelli: "Bu maçlara bizden daha hazır bir takıma kaybettik"

Daniele Santarelli: "Bu maçlara bizden daha hazır bir takıma kaybettik. Bazı anlarda İtalya maçında yaptığımız gibi çok hata yaptık. Brezilya bizden daha iyiydi. Çok üzgünüm ama bizim için iyi bir ders, iyi bir tecrübe. Çok üzgünüm çünkü oyuncularımla çalışmak için çok zamanım olmadı sakatlıklardan dolayı.

"Çok istiyordum madalya almayı"

Zehra dün hastanedeydi. Cansu bana 'Eğer istersen yardım edebilirim' dedi. Madalyayı hak ediyorduk. Olimpiyatları iyi bir şekilde bitirmeyi istiyordum. Çok sorumlu hissediyorum. Türk voleybolu için bir şeyler yapmak istiyordum. İlk dört takımın içindeyiz, bu da iyi bir başarı. Madalya güzel bir şey ama maalesef madalyamız yok. Çok istiyordum madalya almayı."

Senin için hazırladığımız haberler