Filenin Sultanları, Paris yolunda

Aleyna Gürgen
09.07.2024 - 12:08 | Son Güncellenme: 09.07.2024 - 12:34

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndaki kadrosunun açıklanmasının ardından Ajansspor yazarı Mehmet Sevinç, kadroyu değerlendirdi.

Filenin Sultanları, Paris yolunda

Mehmet SEVİNÇ - AJANSSPOR

A Milli Kadın Voleybol Takımımız üst üste 2, toplamda ise 3. kez ülkemizi Olimpiyat Oyunlarında temsil edecek. Sultanlarımıza şimdiden başarılar.

Uzun süredir beklediğimiz Paris 2024 kadrosu ise dün (Pazartesi) açıklandı. Bu sezon yaşanan sakatlıklar belli ki koç Daniele Santarelli’yi bir hayli sıkıntıya sokmuş. Zira 12+1 kişilik olimpiyat oyunları kadrosu birçok noktadan şaşırtıcı oldu ve gördüğüm kadarıyla birçok soruyu da beraberinde getirdi. 

Bu sorulardan biri geldiği günden beri 3 liberolu sistemden vazgeçmeyen Santarelli'nin bir anda tek liberoya dönmesi. İkinci konu Milletler Ligi'nde düşünülmeyen Meliha Diken’in olimpiyat kadrosunda yer alması. Bence bu 2 konu birlikte incelendiğinde kadro seçiminin oyunlara gidemeyecek oyuncular için hayal kırıklığı yarattığı, hoca içinse mantıklı olduğu görülüyor. 

Sakatlılardan başlayalım. İlkin ve Hande’nin yüzde 100 hazır olmadığı ortamda hocanın zaten bir smaçöre ihtiyacı vardı. O isim de özellikle play-offlarda oldukça iyi bir performans sergileyen Meliha Diken oldu. Zaten beklenen isim de oydu.

Hande tam hazır olmasa da kadroya alındı çünkü A Milli Futbol Takımımızda yaptığımız İrfan Can hamlesi gibi turnuva içinde hazır hale gelirse sahaya sürebileceğimiz, oyunumuzun denge parçası. Bizim için çok önemli. Onun oynayamama ihtimaline karşın Meliha iyi bir alternatif. Ayrıca tek liberolu sistemde sezon içinde Ayça ve Simge’nin üstlendiği görevi de üstlenebilecek bir isim Meliha. Yani her 2 görev için de biçilmiş kaftan gibi duruyor. Servis atmaya girer, Ebrar’ın yerine arkada 3 pozisyonda da oynar, Hande’nin yerine takımdaki dengeleyici unsur da olur. Kısacası hem İlkin hem de Hande sakatlık problemi yaşarken, kadro da 12’ye inmişken ikisini birden kadroya dahil etme riskini alamazdı. 

Hande’nin durumu net değilken de ekstra bir libero kullanmak istemediği için tek liberoya döndü. Zehra sakatlıktan yeni çıktı ve art arda sakatlıklar yaşadı. Dolayısıyla +1 kontenjanını ortadan yana kullanmak gerekiyordu, o da onu yaptı. Kısacası kadro bana mantıklı geldi. Hocanın atladığı tek konu Meliha’yı sezon içinde hiç kullanmamış olması. Kesinlikle kadroda olmalıydı. Takımla birlikte hareket etmeliydi. Hoca bunu atladı. Çünkü bu kadar sakatlık yaşayacağını tahmin edemedi.

Senin için hazırladığımız haberler