'Filenin Sultanları'ndan muhteşem '7'

06.06.2021 - 16:14 | Son Güncellenme: 06.06.2021 - 17:22

Son dakika haberleri… Türkiye Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi’nde Tayland’ı mağlup ederek galibiyet serisini 7 maça çıkardı. İşte detaylar…

'Filenin Sultanları'ndan muhteşem '7'

AJANSSPOR - HABER

 

Filenin Sultanları, İtalya’nın Rimini kentinde Güneydoğu Asya ülkesi Tayland’ı 3-1’lik skorla mağlup etti. Bu galibiyetle beraber Türkiye’nin Milletler Ligi’ndeki galibiyet sayısı 7 maça çıkmış oldu. Türkiye, Sırbistan; İtalya, Polonya, Kanada, Almanya, Çin’den sonra bir kez daha galip gelmesini bildi. Bu istatistik, Türkiye IFVB tarihinin en iyi başlangıcı oldu.

"Liderlik yarışı sürüyor"

16 ülke takımının yarıştığı Milletler Ligi'nde Türkiye ilk sırayı bırakmadı. İlk 7 maçında büyük başarı elde edip rakiplerine üstünlük kuran 'Filenin Sultanları' 19 puanla Amerika'nın 1 puan önünde yer alıyor. A Milli Voleybol Takımımız, yarın ligde 8. sırada bulunan Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşacak. 

Tayland, Türkiye'ye karşı tutunamadı

Ligin son sıradaki ekibi Tayland, ilk seti 25-23 kazanmasına rağmen oyunun devam eden bölümünde maçtan koptu. Türkiye, 25-12; 25-20 ve 25-9'luk setlerle salondan 3-1 galip ayrıldı. 

Karşılaşmadan detaylar ve kadrolar:

  • Salon: Rimini Fuar Merkezi
  • Hakemler: Vladimir Simonovic (Sırbistan), Scott Dziewirz (Kanada)
  • Türkiye: Meryem, Hande, Kübra, Cansu, Tuğba, Yasemin, Simge (L) (Ebrar, Naz, Şeyma, Eda)
  • Tayland: ManaKij, Sittirak, Hyapha, Kanthong, Chuewulim, Thinkaow, Apinyapong (L), Pannoy (L) (Nuanjam, Chaisri, Juangjan, Tomkom, Nilapa)
  • Setler: 23-25, 25-12, 25-20, 25-9
  • Süre: 196 dakika

Türkiye - Dominik Cumhuriyeti maçı ne zaman?

Filenin Sultanları, seriyi bir maç daha uzatabilmek için bu kez Dominik Cumhuriyeti ile kozlarını paylaşacak. Türkiye - Dominik Cumhuriyeti maçı 7 Haziran Pazartesi günü saat 13.00'te TRT SPOR YILDIZ kanalında yayınlanacak. 

Senin için hazırladığımız haberler