Filenin Sultanları'nı bekleyen büyük tehlike! ABD maçında...

Özgür Koç
02.06.2024 - 14:16 | Son Güncellenme: 02.06.2024 - 18:24

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, FIVB Milletler Ligi'ndeki 7. maçında Güney Kore'yi 3-0'la geçti. 7 maçta 5 galibiyet ve 2 yenilgi elde eden Filenin Sultanları'nı dünya sıralamasında büyük bir tehlike bekliyor. Detaylar haberimizde...

Filenin Sultanları'nı bekleyen büyük tehlike! ABD maçında...

AJANSSPOR - HABER

Dünya 1 numarası, son VNL şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Takımımız, ABD'de devam eden Milletler Ligi 2. hafta etabındaki son maçında Güney Kore'yi set vermeden 3-0 mağlup etti.

Filenin Sultanları galibiyet sayısını 5'e çıkardı

Antalya'da gerçekleştirilen ilk hafta maçlarında Hollanda ve Fransa'yı mağlup etmesine karşın, Japonya ve İtalya'ya mağlup olan Filenin Sultanları, ABD etabında 3'te 3 yaparak galibiyet sayısını 5'e çıkardı. Ay yıldızlı takımımız Almanya ve Sırbistan'ı 3-1'lik skorla, Güney Kore'yi ise 3-0 mağlup etmeyi başardı.

Bu akşamki rakip ev sahibi ABD

Milli Kadın Voleybol Takımımız, FIVB Milletler Ligi'ndeki (VNL) 8. maçında bu akşam TSİ 23.00'de  ev sahibi ABD ile karşılaşacak. Teksas eyaletinin Arlington kentinde oynanacak karşılaşma öncesi ABD'nin 6 maçta 4 galibiyet 2 mağlubiyeti bulunuyor.

Brezilya farkı 4 puanın altına düşürdü

Öte yandan Milletler Ligi'nde oynadığı 8 maçtan da galibiyetle ayrılan Brezilyal Milli Takımı, Dünya Sıralaması'nda 385.71 puanla ilk sırada yer alan A Milli Kadın Voleybol Takımımız ile olan puan farkını 4 puanın altına indirdi. Filenin Sultanları'ndan bir maç fazla oynayan Güney Amerika takımı Dünya Sıralaması'nda şu an 382.1 puanla ikinci sırada yer alıyor. 

ABD maçı büyük öneme sahip

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın bu akşam ev sahibi ABD ile oynayacağı karşılaşma hem Milletler Ligi'ndeki sıralamasını hem de dünya sıralamasını etkileyecek öneme sahip. Filenin Sultanları, karşılaşan takımların oyun gücü, maç performansı veya maçın nihai sonucuna göre puan kazanılan dünya sıralamasında ABD'yi yenerse Brezilya ile puan farkını yeniden açacak. Rakibi karşısında salondan mağlup ayrılması halinde ise Brezilya milli takımımızı sıralamada yakalayacak. 

ABD Milli Takımı, 349.58 puanla dünya sıralamasında 4. sırada yer alıyor.

Galip gelirsek liderliğimiz sürecek

Milli Takımımızın, Amerika ile oynayacağı karşılaşmasının skoruna göre Dünya sıralamasındaki puan değişimleri şu şekilde olacak.

3-0  --> +7.97
3-1  --> +5.47 
3-2  --> +2.97  
2-3  --> -7.03
1-3  --> -9.53
0-3  --> -12.03  

Bu puanlamaya göre A Milli Kadın Voleybol Takımımız, ABD karşısında galip gelirse dünya sıralamasındaki liderliğini koruyacak, mağlup olursa ise 2. sıraya gerileyecek.

Maç programı

Filenin Sultanları'nın ABD karşılaşmasının ardından Milletler Ligi'nde 4 maç daha oynayacak. A Milli Kadın Voleybol Takımımızın kalan maçları şöyle:

2 Haziran Pazar (Bugün): ABD-Türkiye
12 Haziran Çarşamba: Türkiye-Tayland
13 Haziran Perşembe: Dominik Cumhuriyeti-Türkiye
15 Haziran Cumartesi: Çin-Türkiye
16 Haziran Pazar: Türkiye-Brezilya

Senin için hazırladığımız haberler