Filenin Sultanları'nın finalde devirdiği Brezilya'da kabus devam ediyor
Editör: Özgür Koç
Son Güncelleme /
A Milli Kadın Voleybol Takımımızın 2026 FIVB Milletler Ligi finalinde 3-1 mağlup ettiği Brezilya'da kabus devam ediyor.

Son 5 Haber

Filenin Sultanları'nın sonraki durağı CEV Avrupa Şampiyonası!

2026 Macaristan GP: Lando Norris Kazandı, Verstappen İkinci Oldu

Zehra Güneş: "Türk milletine teşekkür ediyorum"

Beşiktaş'ın rakibi Midtjylland lige galibiyetle başladı!

Milli voleybolcu Gizem Örge şampiyonluğun ardından babasına seslendi: "Baba buradayım"
- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
Filenin Sultanları'nın FIVB Milletler Ligi Finali'nde karşı karşıya geldiği Brezilya Milli Takımı'nın final kabusu sürüyor.
Trunavanın en istikrarlı ülkesi ama şampiyonluğu yok
Brezilya, Milletler Ligi tarihinin en istikrarlı takımlarından biri olmasına rağmen oynadığı henüz şampiyonluk sevinci yaşamayadı.
5 gümüş madalyada kaldılar
Tarihinde Milletler Ligi'nde 5 kez şampiyonluk şampiyonluk maçına çıkan Sambacılar, bu 5 finalin tamamını kaybederek gümüş madalyadada kaldı.
Geçen yıl İtalya, bu yıl Türkiye'ye karşısında hüsran
Son iki yılda üst üste iki kez final oynayan Brezilya, geçtiğimiz İtalya'ya yenilerek gümüş madalyada kalmış, bu yıl ise şampiyonluk için mücadele ettiği Filenin Sultanları'na 3-1 yenilmekten kurtulamamıştı.
Brezilya'nın kaybettiği Milletler Ligi finalleri şöyle:
2019 - Amerika Birleşik Devletleri: 3-2
2021 - Amerika Birleşik Devletleri: 3-1
2022 - İtalya: 3-0
2025 - İtalya: 3-1
2026 - Türkiye: 3-1